Acuzații extrem de grave la adresa lui Ludovic Orban și Klaus Iohannis. Europa se închide aproape total! De ce nu se impune lockdown, de fapt, în România?

Acuzații extrem de grave la adresa lui Ludovic Orban și Klaus Iohannis. Europa se închide aproape total! De ce nu se impune lockdown, de fapt, în România?

Cel de-al doilea val al coronavirusului este mai puternic decât primul. Deși Comisia Europeană promitea un vaccin anti COVID-19 în luna noiembrie, acesta pare încă departe. Între timp, numărul cazurilor noi de coronavirus a explodat în Franța, Marea Britanie, Belgia, Spania și Italia, care au anunțat deja noi restricții dure.

Premierul britanic, Boris Johnson a transmis conaționalilor săi că acest Crăciun va fi foarte diferit și că de joi se va sta în casă, în contexul în care în țară s-au înregistrat deja peste 1 milion de persoane infectate cu coronavirus și 47.000 de decese. Situația este similară și în multe alte state europene.

România, în aparență stă mai bine, dar medicii transmis pe toate canalele că sunt la un pas de colaps. Premierul Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis au anunțat că nu vor impune carantina națională și că pe 6 decembrie se vor ține alegerile parlamentare.

Ce spune Rareș Bogdan

Rareș Bogdan a intervenit și el printr-o postare pe facebook, prin care pare să îndemne autoritățile române să ia modelul statelor care au stabilit deja un lockdown până în decembrie.

„Lucrările Parlamentului European se desfășoară in luna Noiembrie EXCLUSIV OnLine. Rata infectarilor din Bruxelles a atins cote alarmante. Belgia se întoarce la lockdown. Ce urmează? Care este părerea Dumneavoastră? Cum va arată Europa și Lumea in 2021? Dar ROMANIA? Cum vom trai Craciunul 2020? Ce urmează in lunile și lumile ce vin peste noi?

Lumea se schimba și noi vom fi nevoiți sa ne adaptam la noul stil de viata și noile provocări. Belgia, Italia, Franța, Spania, Marea Britanie și acum Austria. Urmează foarte probabil și alte tari. STIU ca sunteți mulți dintre cei care urmăriți aceasta pagina trăitori/rezidenți in alte tari, va rog sa ne scrieți care sunt măsurile luate de către autorități acolo. Ce s-a schimbat in viata Voastră in ultima perioada? Ce credeți ca se va întâmpla in următoarea perioada? Cum va arata Europa și lumea in 2021? Dar ROMANIA?”, a scris Rareș Bogdan pe facebook.

Acuzații extrem de grave la adresa lui Ludovic Orban și Klaus Iohannis

Costi Mocanu, realizatorul emisiunii ȘTIU de la Aleph News i-a criticat aspru pe premierul Ludovic Orban și pe președintele Klaus Iohannis că nu iau măsuri restrictive mai aspre.

„Eu cred ca Iohannis si Orban trebuie anchetati si judecati pentru zadarnicirea combaterii bolilor. Cind Franta si Germania se inchid, cei doi continua sa sustina alegerile in decembrie. Orban este penibil comparind Romania cu SUA. Spune el ca America, tara cea mai afectata, isi va desfasura alegerile, ca altfel se duce de ripa democratia. Ce nu spune Orban e ca zeci de milioane de americani au votat prin posta!, ceea ce Orban nu e capabil sa le asigure romanilor.

Sa ne uitam la cifre. Franta are 50000 de cazuri/zi. Este de 3,5 ori mai mare decit Romania, asta ar inseamna 14000 de cazuri noi in Romania. Numai ca Franta face de doua ori mai multe teste decit Romania pe zi. Impartiti asadar acel 14000 la 2 si o sa gasiti acel 7000 la care Romania a ajuns. Situatia medicala din Romania este identica cu cea din Franta. Conditiile sunt mult diferite. Unii isi protejeaza cetatenii, altii, romanii adica, isi trimit oamenii la coada, la vot. Macron si Merkel ies si spun- „e dur”. Iohannis iese si spune – „alegerile trebuie sa aiba loc in decembrie”. Daca il judecati pe Iliescu pentru Decembrie ’89, daca lucrurile ramin asa, ginditi-va si la Iohannis pentru decembrie 2020″, a scris Costi Mocanu pe facebook.