Volkswagen pierde locul de lider în vânzările de mașini! Cine a ajuns pe locul 1 acum, după o pauză de 5 ani

29 ian. 2021
Volkswagen pierde locul de lider în vânzările de mașini! Cine a ajuns pe locul 1 acum, după o pauză de 5 ani
Sursa foto: Nicolai Berntsen on Unsplash

Probleme mari la Volkswagen care pierde locul de lider la nivel global în vânzarea de mașini. După ce a dominat această industrie, acum a coborât pe locul 2, după japonezii de la Toyota, care reușescă să ajungă pe locul 1 după cinci ani de pauză, conform Reuters.

Așadar pentru anul 2020, au fost anunțate rezultatele care arată clar că Toyota Motor Corp din Japonia a reușit să devanseze Volkswagen în vânzările de vehicule. Cererea de mașini a fost mai mică pentru absolut toți producătorii, comparativ cu anii trecuți, dar nemții au resimțit mai puternic pandemia.

Toyota a transmis săptămâna aceasta că vânzările sale la nivel mondial la nivel de grup au scăzut cu 11,3%, la 9,528 milioane de vehicule în 2020. În ceea ce privește Volkswagen scăderea a fost mai puternică, de 15,2%, ajungând la 9,305 milioane de vehicule.

Cum a reușit Toyota să revină lider mondial în vânzarea mașinilor

În anul 2020, din cauza pandemiei au fost impuse numeroase restricții care i-au determinat pe potențialii cumpărători să întârzie achiziția unei mașini noi. Mai mult decât atât, unele fabrici au fost obligate să oprească producția, iar showroom-urile auto au fost ca și inexistente.

Toyota a stat mai bine decât toți ceilalți producători de mașini și datorită disciplinei asiatice. Japonia nu a fost atât de afectată de coronavirus, cel mai mare impact în acest sens resimțindu-se în Europa și SUA.

În următoarea perioadă, companiile din industria auto își vor concentra atenția mai mult spre piaţa maşinilor electrice. Toyota a anunțat și că raportul vehiculelor electrice pe care le-a vândut în 2020 a crescut la 23% din vânzările totale, de la 20% în 2019.