Violeta Alexandru vine în sprijinul pensionarilor români. Personalul care nu se comportă frumos cu ei, va fi dat afară

Violeta Alexandru vine în sprijinul pensionarilor români. Personalul care nu se comportă frumos cu ei, va fi dat afară

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru vine în ajutorul pensionarilor din România și face tot posibilul pentru ca aceștia să aibe o experienți cât de plăcută se poate atunci când ajung la Casele de Pensii.

Violeta Alexandru susține că personalul de la Casele de Pensii care nu este amabil sau răbdător cu pensionarii care cer lămuriri, sau informații, vor fi dați afară. Ministrul a subliniat faptul că nu își dorește să fie un ministru ”simpatic” și nu vrea să tolereze niciun fel de regulă.

De asemenea, ea a ami adăugat că niciun pensionar nu merită un astfel de tratament și e nevoie de verificări legate de acest aspect.

”Oriunde găsesc probleme la nivelul caselor de pensii voi schimba. Nu voi tolera nicio neregulă. Eu nu mi-am luat niciun angajament că voi fi un ministru simpatic, ci că voi fi un ministru eficient. Am făcut multe verificări la nivelul caselor de pensii din țară și am constatat că personalul este plictisit, lipsit de empatie și amabilitate, funcționarii, nu toți, dar o bună parte, nu mai au răbdare s lucreze cu personalul, să le explice lucruri importante pentru acești oameni în vârstă”, a spus Violeta Alexandru, la România Tv.

Experimentul făcut de Violeta Alexandru

Decizia ministrului vine după un simplu experiment care a uimit-o complet. Ea susține că a sunat la Casele de Pensii și a fost repezită, ba chiar i s-a vorbit cu ”dispreț și fără niciun pic de profesionalism”. Astfel în opinia ministrului, astfel de comportamente nu pot fi tolerate și e nevoie rapidă de o schimbare.

”Am făcut chiar experimente și am sunat pe numerele de contact pentru public al caselor de pensii din diferite județe și mi s-a vorbit cu dispreț și fără niciun pic de profesionalism. Un asemenea comportament nu poate fi tolerat. Se simte faptul că unii funcționari nu-și fac treaba cu plăcere, iar acesta nu este un job la care să vii doar așa ca sî ai unde te duce. Aici trebuie implicare, interes și profesionalism. Așa că nu am să am nicio reținere să elimin acei funcționari care nu se încadrează cerințelor postului”, a mai declarat ministrul Muncii Violeta Alexandru.