Unde pot să sărbătorească românii Revelionul. Raed Arafat a spus ce restricții ne așteaptă în noaptea dintre ani

11 dec. 2020
Unde pot să sărbătorească românii Revelionul. Raed Arafat a spus ce restricții ne așteaptă în noaptea dintre ani
Raed Arafat, șeful DSU

Suntem în pragul sărbătorilor de iarnă, iar pandemia face victime în continuare în România. Deși cei mai mulți români s-au pregătit deja, moral, pentru sărbătorile din acest an, aceștia trebuie să știe ce restricții vor fi în vigoare în următoarea perioadă.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a vorbit despre restricțiile care vor fi impuse în noaptea de Revelion. Acesta susține că toate regulile care sunt în vigoare în prezent, sunt valabile și pentru noaptea dintre ani.

Conform șefului DSU, românii pot merge la restaurante sau la hoteluri, însă aceștia vor fi nevoiți să respecte toate regulile impuse acolo. Și pârtiile vor fi deschise, însă cu același set de reguli.

„De exemplu, la restaurante se vor aplica regulile care sunt în hotărârea de guvern și au fost stabilite prin hotărârile anterioare, la hoteluri, la fel, distanțarea, toate regulile trebuie să fie respectate.

Bineînțeles, se adaugă la ele regulile care vor fi adoptate prin ordinul miniștrilor care stabilește regulile pentru transportul pe cablu, care este singurul loc care nu este reglementat la acest moment și unde există posibilitatea de transmitere pe timpul folosirii lui dacă acesta est eaglomerat”, a spus Raed Arafat.

Românii trebuie să fie acasă la 00.00

Secretarul de stat în MAI a mai precizat că este de preferat ca noaptea dintre ani să-i prindă pe români în casele lor, pentru a nu lua amenzi de la autoritățile care vor supraveghea.

Întrebat dacă la ora 00.00 românii vor fi nevoiți să stea în case obligatoriu, șeful DSU a răspuns că speră că românii au înțeles mesajul și vor știi ce trebuie făcut în noaptea dintre ani pentru a fi în siguranță.

”Sau în apropiere de casa lui, adică în afara ei. Dar, cum am zis, nu vor festivități, cum au fost în alți ani, în centru sau cu sute de oameni care să se întâlnească pentru acest moment.

Și sper ca populația să înțeleagă, chiar dacă sunt convins că vor fi comentarii în acest sens, că acest lucru are importanță în prevenirea răspândirii acestui virus, în speranța că asta va fi singura dată în care vom face așa ceva și că la anul lucrurile se vor întoarce aproape de normalitate”, a mai spus Raed Arafat.

Declarațiile șefului DSU vin după ce acesta a anunțat prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, adică până la data de 13 ianuarie.