Un oficial român recunoaște: După alegeri, se va institui carantină totală. De ce au fost raportate puține cazuri în ultimele zile?

Un oficial român recunoaște: După alegeri, se va institui carantină totală. De ce au fost raportate puține cazuri în ultimele zile?
Unii oameni nu captează viruși pentru că au o imunitate puternică/ Sursă foto: Ziarul Financiar

Un oficial român recunoaște că, după alegerile parlamentare, autoritățile vor institui carantina totală. Mai mult decât atât, acesta susține că, în ultimele zile au fost raportate puține cazuri pentru a-i încuraja pe români să iasă la vot. 

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS și candidat PSD la alegerile parlamentare afirmă că autoritățile raportează intenționat mai puține cazuri de infectare cu noul coronavirus, pentru a le da românilor falsa impresie ca este sigur să iasă la vot.

După ce premierul Ludovic Orban a declarat că nu va fi niciun lockdown după alegerile parlamentare, Alexandru Rafila vine să susțină contrariul.

Alexandru Rafila: Scăderea actuală nu este reală

„În funcție de situația epidemiologică putem aprecia dacă trebuie introdusă carantina. Trebuie corelată cu realitatea, nu cu ce ne imaginăm noi. Scăderea actuală nu este reală.

Testările s-au redus cu 60 la sută, numărul de cazuri la fel, dar spitalele sunt supraaglomerate, mortalitatea în creștere. Ce se întâmplă în spitale este evident rezulatul unei conjuncturi de moment”, a declarat Alexandru Rafila.

Reprezentantul României la OMS afirmă, de asemenea, că spitalele din România sunt aproape de colaps, cadrele medicale din prima linie nemaiputând să facă față pacienților infectați cu covid-19, astfel încât medicii sunt nevoiți să lucreze până la epuizare.

„Probabil că este doar o părere a mea că se scade testarea înainte de alegeri. Rezultatele le vom vedea peste 10 zile”, a mai adăugat Alexandru Rafila.