Un important retailer de modă pleacă din România! Își închide toate magazinele și își concediază angajații

Un important retailer de modă pleacă din România! Își închide toate magazinele și își concediază angajații
Haine din magazinul Stefanel

Pandemia a afectat nu doar afacerile din industria HORECA, ci și cele din zona fashion au fost puternic afectate. O parte au avut suficiente resurse pentru a se reinventa în mediul online și a mai contracara din pierderi. Nu același lucru s-a întâmplat și în cazul renumitului grup italian de modă Stefanel.

Reprezentanții companiei se pregătesc să închidă toate cele zece magazine, care se află pe teritoriul României, business-ul urmând să fie preluat de un alt retailer italian de modă, OVS, dar orientat către produse cu prețuri reduse. Acesta este controlat de fondul de investiţii italian Tamburi Investment Partners.

Stefanel a fost primul retailer străin care a venit pe piața din România, în anul 1991. Practic a fost un deschizător de drumuri și pentru alte companii, care s-au extins de la an la an, cum este cazul Zara sau H&M.

Magazinele Stefanel vor fi închise

În următoarea perioadă, cât timp se va efectua tranzacția spre OVS, toate cele zece magazine din țara noastră vor fi închise, iar aproximativ 50 de angajaţi concediați. Informaţia a fost confirmată, telefonic, pentru Profit.ro de către reprezentanţi ai companiei Stefanel Romania.

Stefanel a luat naștere în anul 1959 și este un business de familie, care a mers foarte bine până spre anul 2019, când a intrat în insolvenţă şi administrare judiciară. În vara anului trecut, afacerea a fost scoasă la vânzare.

În anii de glorie ai grupului Stefanel, adică în anuii 90, compania deținea peste 1.000 de magazine în 56 de ţări, dar datoriile pe care le-a adunat în ultimii ani, dublate de pandemie au redus numărul unităţilor la circa 400 de centre în doar 13 ţări. Și de aici doar un pas până la dispariție.