Un exemplu de campion. Roger Federer merge la a cincea lui Olimpiadă. Sorana Cîrstea și restul stau acasă. Ce motive invocă

05 iul. 2021
Un exemplu de campion. Roger Federer merge la a cincea lui Olimpiadă. Sorana Cîrstea și restul stau acasă. Ce motive invocă
Roger Federer este considerat cel mai bun tenismen din toate timpurile. Sursa foto: Forbes

Elvețianul Roger Federer, fost lider mondial, actula număr 8 ATP, va participa în această vară la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care se desfășoară în perioada 23 iulie – 8 august. Este la a cincea lui olimpiadă iar confirmarea a venit luni de la Comitetul olimpic elveţian, citat de EFE.

Federer își mai dorește o medalie olimpică

Roger Federer a jucat prima oară la Jocurile Olimpice de la Sydney în 2000, a obţinut apoi prima lui medalie de aur la Beijing 2008, în proba de dublu alături de Stanislas Wawrinka, iar apoi în 2012 a cucerit argintul la simplu, după o finală pe iarbă pierdută în faţa britanicului Andy Murray. La ediţia din 2016 de la Rio, campionul elveţian a absentat din cauza unei accidentări la genunchi suferită în timpul turneului de la Wimbledon.

În ultima zi a olimpiadei de la Tokyo (8 august), Federer va aniversa 40 de ani. Din echipa de tenis a Elveţiei la JO mai fac parte jucătoarele Viktorija Golubic şi Belinda Bencic. Delegaţia Elveţiei la JO va cuprinde 103 sportivi, cu 11 mai mulţi decât la Rio, unde a cucerit şapte medalii, dintre care trei de aur.

România, fără reprezentare în tenis, la simplu

România nu va avea reprezentare la tenis pe tabloul principal după ce Sorana Cîrstea, Particia Țig și Irina Begu s-au declarat accidentate, deși toate au jucat la Wimbledon.

Singura care are într-adevăr probleme grave de sănătate este Simona Halep, care-și dorea enorm o medalie olimpică. Monica Niculescu și Raluca Olaru vor face pereche la dublu, salvând onoarea României pentru acest sport.

Și Federer a avut probleme. El a stat pe bară un an după ce a fost operat de două ori la genunchi. În acest an el a disputat patru turnee și poate deveni luni cel mai în vârstă jucător care atinge sferturile de finală la All England Club, dacă îl va învinge pe italianul Lorenzo Sonego.