Trump vs. Biden. Cine este noul președinte al Statelor Unite ale Americii

04 nov. 2020
Trump vs. Biden. Cine este noul președinte al Statelor Unite ale Americii
Donald Trump a pierdut alegerile în fața democratului Joe Biden pe 2 noiembrie 2020

Alegeri prezidențiale SUA 2020. Luptă extrem de strânsă între Donald Trump și Joe Biden. Ca niciodată, noul președinte al Statelor Unite ale Americii se va decide practic pe ultima sută de metri. Atât democrații, cât și republicanii s-au declarat învingători, iar opiniile analiștilor sunt și ele împărțite.

Numărătoarea voturilor nu s-a terminat încă, dar președintele în exercițiu a ieșit deja public, la Casa Albă pentru a-și anunța victoria. El a vorbit din nou despre frauda electorală, care s-ar fi întâmplat la votul prin corespondență. Discursul său a dat de gândit experților, care consideră că Donald Trump nu este deloc sigur de victorie și că are de gând să conteste rezultatul alegerilor, în cazul în care la final Joe Biden va fi declarat învingător.

Ce a declarat Donald Trump la Casa Albă înainte să se finalizeze numărătoarea voturilor

Donald Trump și-a început discursul afișând mai degrabă o figură tristă și îngrijorată, afirmând că „un grup foarte trist de oameni” vrea să-i priveze de drepturile electorale pe milioanele de alegători, motiv pentru care se va adresa Curţii Supreme a SUA.

„Vreau să mulţumesc poporului american pentru sprijinul extraordinar”, a spus Trump, care i-a mulţumit totodată soţiei sale, Melania, şi vicepreşedintelui Mike Pence.

Trump a ținut să sublinieze că a câştigat în state „în care nu ne aşteptam să câştigăm”, şi a dat drept exemplu Florida, Ohio, Texas şi Pennsylvania.

În acest moment, însă Joe Biden are avantaj electoral, dar numărătoarea este departe de a se fi încheiat.