Testele de COVID care nu vor fi raportate niciodată. Mii de români le folosesc în umbră

15 dec. 2020
Testele de COVID care nu vor fi raportate niciodată. Mii de români le folosesc în umbră
O mutație a coronavirusului a fost descoperită în sudul Angliei la 1000 de persoane

Cifrele raportate de autorități au scăzut drastic în ultima vreme în România. Dacă în urmă cu câteva săptămâni, țara nostră înregistra peste 8.000 de infectări zilnice, acum cifrele s-au redus la 3.000 de noi cazuri.

Medicul Adina Alberts a explicat această schimbare bruscă. Potrivit acesteia, tot mai mulți români apelează la testele rapide antigen pentru a afla dacă sunt sau nu infectați, iar aceste teste nu sunt raportate nicăieri.

Pentru persoanele care nu cunosc acest aspect, noile teste rapide antigen sunt ieftine și oricine le poate folosi. Rezultatul apare în doar 10 minute, iar cei confirmați pozitiv se pot trata, singuri, acasă, sub îndrumarea medicului de familie. De asemenea, decizia de a nu fi raportate a fost luată chiar de Ministerul Sănătății.

”Știți de ce nu se mai raportează oficial un număr important de testări pentru detecția Sars-Cov2?

Pentru că au apărut TESTELE RAPIDE ANTIGEN, care sunt ieftine și la îndemână. Sunt ușor de folosit, sunt exacte, rezultatele apar în 10 minute. Cei care sunt pozitivi se autoizolează și se tratează acasă la indicația medicilor de familie!

Rezultatele testelor rapide Antigen nu se raportează nicăieri, așa a decis Ministerul Sănătății”, a scris Adina Albers, pe pagina personală de facebook.

Românii se testează în umbră

Din păcate însă, deși testele sunt rapide și accesibile pentru buzunarul oricărui român, acestea au fost restrase din farmacii, sub un pretext halucinant: nu pot fi folosite decât de persoanele instruite medical.

Totuși, Adina Alberts consideră că aceste teste sunt esențiale în această perioadă și trebuie neapărat introduse în farmacii, având în vedere că în prezent acestea se comercializează doar în mediul online. Potrivit medicului, dacă achiziționarea testelor ar putea fi făcută și din farmacii, toată lumea ar putea beneficia de acest lucru, iar infecările ar putea fi ținute sub control într-o oarecare măsură.

”Și pentru că rezultatele testelor rapide Antigen nu se raportează nicăieri, (așa a decis Ministerul Sănătății) apare această nepotrivire flagrantă dintre numărul mare al infectărilor din jurul nostru, și numărul infim de cazuri raportate oficial. Azi s-au raportat doar 3252 de cazuri noi, la puțin peste 8000 de teste! În toată România!

Deși autoritățile au scos din farmacii testele rapide sub pretextul că nu pot fi folosite de persoane neinstruite medical, totuși cetățenii au acces la ele prin intermediul medicilor de familie! Lucru benefic pentru toată lumea și pe care îl salut cu bucurie!

Totuși, insist, aceste teste sunt foarte ușor de folosit! Testele rapide antigen și anticorp TREBUIE SĂ EXISTE ȘI ÎN FARMACII!”, mai scrie medicul.