Țara care amână Black Friday. Care sunt cele mai mari temeri. Cetățenii nu se vor bucura de reduceri în acest an

Țara care amână Black Friday. Care sunt cele mai mari temeri. Cetățenii nu se vor bucura de reduceri în acest an

Cea mai așteptată zi de pe întreg globul nu va veni pentru toată lumea. O țară ar putea amâna Black Friday din mai multe motive. Astfel, în acest an, cetățenii nu se vor putea bucura de reducerile mari mult așteptate. 

Franța este prima țară care ia în calcul amânarea Black Friday, operațiune promoțională prevăzută pentru ultima vineri a lunii noiembrie, 27 noiembrie. Vestea neașteptată vine din partea ministrului francez al economiei, Bruno Le Maire.

Acestea le-a cerut companiilor din sectorul distribuției să amâne Black Friday. Între timp, de cealaltă parte, guvernul de la Paris este aşteptat să decidă în zilele următoare când îşi vor putea relua activitatea centrele comerciale ”neesenţiale”, închise în cadrul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19, informează AFP, citată de Agerpres.

”Chiar este vinerea viitoare data potrivită pentru a organiza un Black Friday? Răspunsul meu este ‘nu’ ”, a spus Bruno Le Maire în timpul reuniunii periodice pentru întrebări adresate guvernului în Senat.

Cele mai mari temeri

Ministrul este de părere că această operațiune ”nu are sens în condițiile actuale” și le-a cerut agenţilor comerciali din sectorul distribuţiei, inclusiv celor din comerţul online, ”să examineze toate posibilităţile pentru a decala” Black Friday.

Totuși, ministrul francez a recunoscut că nu are autoritatea necesară pentru a decide asupra operaţiunilor promoţionale desfăşurate de actori privaţi, cum este şi cazul campaniei Black Friday. În ciuda acestui lucru, Bruno Le Marie a insistat că va discuta cu aceştia pentru a-i convinge ”să dea dovadă de simţ al responsabilităţii”.

Părerile sunt împărțite. Pe de altă parte, mai mulți parlamentari şi organizaţii profesionale cer ca micile magazine ”neesenţiale” să-şi poată relua activitatea începând din 27 noiembrie, susţinând că odată cu Black Friday aceste activităţi comerciale sunt dezavantajate în faţa comerţului online.

”Împreună cu premierul, împreună cu preşedintele Republicii, vom face tot posibilul ca această redeschidere să poată avea loc (…) de îndată ce condiţiile sanitare o vor permite”, a mai spus ministrul francez al economiei.