Suma imensă pe care o câștigă Ianis Hagi la Rangers. Își poate cumpără câte un apartament în fiecare lună

20 iul. 2021
Suma imensă pe care o câștigă Ianis Hagi la Rangers. Își poate cumpără câte un apartament în fiecare lună

Tânărul și talentatul Ianis Hagi, este cel mai bine plătit jucător de la formația scoțiană, semn că este considerat o mare speranță. Acesta s-a alăturat Rangers în urmă cu aproximativ un an și jumătate, sub formă de împrumut, dar acum șase luni a fost cumpărat definitiv pentru suma de 3,4 milioane de euro.

Cei de la Rangers l-au luat ca împrumutat în ianuarie, iar el a marcat trei goluri în primele 12 meciuri, ceea ce a convins echipa să-l semneze cu normă întreagă. Pe lângă suma de transfer, considerată una mare la acea vreme, în contextul pandemiei de coronavirus, Ianis Hagi primește și un salariu consistent din partea celor de la Rangers.

Salariu de aproximativ 1,1 milioane de euro pe an

Football Insider a dezvăluit că Ianis Hagi câștigă 3 milioane de lire sterline în cei trei ani de contract cu Rangers, adică aproximativ 3,5 milioane de euro.

Dacă facem un calcul simplu vedem că jucătorul român va primi peste 19.000 de lire sterline pe săptămână, adică aproximativ 22.000 de euro, ceea ce înseamnă peste 88.000 de euro pe lună.

În tot acest timp, venitul mediu pe săptămână al jucătorilor de la Rangers este undeva la 14.000 – 15.000 de euro, ceea ce înseamnă că Ianis Hagi este cel mai bine plătit fotbalist de la formația scoțiană.

Legenda fotbalului englez, Steven Gerrard este cel care l-a convins să vină la Rangers

Fostul mijlocaș de la Liverpool și actualul antrenor al Rangers, Steven Gerrard, este cel care l-a convins pe jucătorul român să vină în Scoția. Ianis Hagi a vorbit recent, într-un interviu pentru The Guardian despre discuția avută acu acesta la acel moment.

„Evident că am fost foarte entuziasmat să vorbesc cu Steven Gerrard. Am încercat doar să fiu calm și să pun întrebările potrivite pentru a afla ce planuri are cu mine. Am vorbit despre mici detalii tactice și despre cum a vrut să readucă clubul la cel mai înalt nivel, acolo unde îi este locul. M-am îndrăgostit pur și simplu de Rangers”, a povestit Ianis Hagi pentru sursa citată.