Sportiva care va primi 655.000 de dolari plus o casă pentru că a câștigat primul titlu olimpic pentru țara sa. De unde provine aceasta

27 iul. 2021
Sportiva care va primi 655.000 de dolari plus o casă pentru că a câștigat primul titlu olimpic pentru țara sa. De unde provine aceasta
Hidilyn Diaz a câștigat aur la Tokyo, după argintul de la Rio

Iată ce pot face Jocurile Olimpice și cât de importante sunt pentru unele țări, care oferă recompense fabuloase sportivilor care reușesc performanțe notabile. Este și cazul lui Hidilyn Diaz, care a cucerit luni aur în proba de haltere. Iar de acum viața ei se va schimba total.

După această reușită de excepție, ea va devenit o femeie foarte bogată. Filipine îi oferă 655.000 dolari plus o casă pentru că a câștigat prima medalie olimpică de aur pentru această țară, informează AFP.

S-a antrenat în Malaezia

Sportiva s-a pregătit timp de 18 luni în Malaezia, din cauza restricţiilor, iar acum la 30 de ani a și-a văzut visul împlinit. Medalie olimpică de aur la categoria 55 kg.

Cu un total de 224 kg, Hidilyn Diaz, care a câştigat argintul în 2016 la Rio, a stabilit un nou record olimpic.

„Am explodat de bucurie, am ţipat şi am plâns”, a spus mama sportivei, Emelita Diaz, originară din insula Mindanao.

Prima medalie de aur din istoria olimpică a Filipinelor a primit multe felicitări de la nume sonore.

Salariul mediu în țara ei este de 250 de dolari

„Mulţumesc Hidilyn Diaz pentru această primă medalie de aur pentru Filipine! Suntem mândri de tine”, s-a entuziasmat, pe Twitter, Manny Pacquiao, legenda boxului filipinez.

Performanța ei va fi recompensată cu un cec de 33 milioane pesos (655.000 dolari), acordat de autorităţile statului, dar şi de firme private, la care se mai adaugă și o casă. Societatea imobiliară Megaworld Corporation a anunţat, marţi, că îi va oferi o locuinţă de 14 milioane pesos (236.000 euro).

Trebuie subliniat că salariul mediu în această țară este de aproximativ de 250 euro.