Speranțe spulberate pentru David Popovici la natație. Anunțul care a întristat toată România

30 iul. 2021
Speranțe spulberate pentru David Popovici la natație. Anunțul care a întristat toată România
David Popovici

Pușiul fenomen din natația mondială, David Popovici a concurat foarte bine la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă în ultima cursă oboseala și presiunea competiției și-au spus cuvântul. Campion european de juniori și la 50 de metri liber, adolescentul în vârstă de 16 ani a ratat calificarea în finala probei.

David Popovici a terminat pe locul 8, ultimul, în seria lui și nu a prins un loc spre semifinale. El a început foarte bine Olimpiada, reușind rezultate spectaculoase la 200 de metri liber. A fost chiar la două sutimi de medalia de bronz, deși nu este proba lui favorită.

A urmat un loc 7 în proba regină a natației, 100 de metri liber. Mulți se gândeau că tânărul va obține o medalie aici, dar concurența era una foarte mare. Practic se lupta cu coloșii înotului mondial din ultimii ani, însă performanța lui rămâne una remarcabilă. În plus, presiunea de pe umerii lui l-a afectat în mod cert.

David Popovici rămâne cu performanțe remarcabile în probele de 200 și 100 de metri liber

Totuși toată lumea îi prevede un viitor strălucit și sunt așteptate medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, care vor avea loc în anul 2021. Acum David Popovici nu a reușit niciun podium, dar cu siguranță a învățat enorm din această experiență și a reașezat natația pe harta mondială a natației.

Fanii au primit cu tristețe vestea că adolescentul nu a mai reușit un rezultat spectaculos la 50 de metri liber, însă trebuie precizat că el vine după o perioadă extrem de intensă. A concurat la europenele de juniori și la 3 zile distanță a plecat spre Tokyo. Nimeni nu se aștepta la astfel de performanțe de la el. Ochii erau ațintiți spre Robert Glință, care la fel ca în urmă cu patru ani, a reușit un loc 8 în finala de 100 de metri spate.