Singura rețea socială care nu i-a blocat contul lui Donald Trump. Google anunță că o elimină, iar Mircea Badea a ales imediat să-și facă cont

09 ian. 2021
Singura rețea socială care nu i-a blocat contul lui Donald Trump. Google anunță că o elimină, iar Mircea Badea a ales imediat să-și facă cont
Sursa foto: History in HD on Unsplash

Atât Facebook, cât și Twitter au blocat conturile fostului președinte american, Donald Trump, ca urmare a discursului acestuia, care i-ar fi incitat pe susținătorii lui să atace Capitoliul. Reprezentanții Google au anunțat și ei vineri că au eliminat de pe platforma sa de descărcare a aplicaţiilor reţeaua socială Parler.

Aceasta este extrem de populară printre fanii lui Donald Trump, iar mesajele pe care le postau fanii acestuia instigau la violență și erau deosebit de agresive. În acest context Google a considerat că nu se poate asocia cu Parler. Ca urmare a acestui anunț, Mircea Badea a postat pe facebook că imediat își va face și el cont.

Mai mult, realizatorul Antena 3 a postat pe facebook, care este contul lui de pe Parler și i-a invitat practic pe fanii lui să-l urmeze și acolo.

Donald Trump anunță că-și face propria platformă media

Donald Trump a fost extrem de supărat că giganții Facebook, Twitter și Google i-au blocat practic orice modalitate de a se adresa către public, motiv pentru care a hotărât să-și construiască propria rețea de socializare, informează dpa.

Acesta a transmis prin intermediul unor mesaje pe contul prezidențial de Twitter, POTUS că negociază deja cu mai multe site-uri și că intenționează să dezvolte propria platformă, unde să se poată exprima liber.

Donald Trump a acuzat rețeaua Twitter de înţelegere ascunsă cu „stânga radicală” pentru a-i reduce la tăcere pe el şi pe cei care au votat pentru el. Fostul președinte avea aici aproape 100 de milioane de urmăritori și era locul unde el transmitea cele mai multe mesaje, care viralizau pe întreg globul într-un timp record.