Se recalculează aceste pensii. Cine primește mai mulți bani. S-au făcut eforturi majore

04 dec. 2020
Se recalculează aceste pensii. Cine primește mai mulți bani. S-au făcut eforturi majore

Luna decembrie vine cu o situația îmbucurătoare pentru pensionarii români. Zeci de mii de români primesc în ultima lună a anului pensia recalculată, după ce casele de pensii au depus eforturi uriașe.

Casa de Pensii a reușit soluționarea a peste 22.000 de cereri de recalculare a pensiilor. Cei vizați sunt fie pensionarii care nu au depus toate actele, fie cei care au mai lucrat după pensionare.

De asemenea, peste 40.000 de romani din diaspora au primit şi ei decizii de pensionare în acest an, unele dintre ele fiind mai vechi şi de cinci ani. O altă veste bună pentru pensionari vine din partea șefului Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu.

Acesta susține că pensiile pentru ultima lună a anului. au început să fie plătite încă de miercuri, 2 decembrie. El a mai menționat că a fost nevoie de eforturi uriașe pentru a recupera restanțele menționate anterior.

„Noi ducem o cursă de recuperare a acestor restanţe, am preluat un volum foarte mare de dosare care au ieșit din termenul legal de soluţionare de 45 zile, erau restanţe istorice foarte mari la pensiile naționale și internaționale, de 2-5 ani zile restanţe.

Am avut o cursă infernală şi continuăm, am ajuns aproape la zero, avem doar câteva dosare de o complexitate deosebită, până în 10 dosare la nivel naţional, am reușit să recuperăm aproape integral toate dosarele restante pe pensiile naționale”, a spus şeful Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu, la Antena 3.

Câți bani primesc în plus pensionarii

Daniel Baciu a vorbit și despre diferențele pensiilor recarculate. Șeful casei de pensii susține că totul se bazează pe contribuții plătite și nu se poate vorbi de o medie. El a mai menționat că suma primită de fiecare beneficiar în parte, diferă, iar unii pot primii chiar și 300 de lei în plus.

„Avem recalculări la care oamenii primesc şi de 200-300 de lei în plus, dar e vorba de nivelul de contribuţii pe care fiecare l-a adus la sistemul public de pensii”, a explicat Daniel Baciu.