Se dau bani în plus de la stat sub forma unei alocații complementare pentru a sprijini familiile cu copii, care nu au un venit suficient de mare. Sunt puțini cei care știu despre această formă de ajutor, însă este important să faceți cerere pentru a o primi dacă vă încadrați în condițiile impuse în regulament.
Alocația pentru susținerea familiei este o formă de sprijin destinată familiilor, inclusiv celor monoparentale, cu venituri reduse, care au în creștere și îngrijire copii în vârstă de până la 18 ani.
Cuantumul lunar al alocației este stabilit în funcție de indicatorului social de referință (ISR), care se va majora, începând din martie, cu aproape 14%, ceea ce va duce automat și la creșterea alocației pentru susținerea familiei.
Beneficiază de alocația familială complementară familiile formate din soț, soție și copiii în vârstă de până la 18 ani aflați în întreținerea acestora, care locuiesc împreună și care realizează venituri nete pe membru de familie de până la salariul minim net pe economie.