Vă invităm să fiți parte din visul Fundației Copii în Dificultate (CID), care construiește un centru de vacanță și recuperare pentru copiii tipici și atipici, la Zărnești, în județul Brașov.
Vă amintiți cântecelul Căsuța din pădure?, unde vine fiecare și spune „vreau să stau și eu aici“? Ei bine, asta ne dorim și noi, să construim un loc în care să își dorească să ajungă orice copil aflat în dificultate. Visul nostru are și un nume – Casa dintre brazi.
„Pineview Retreat Lodge” sau ,,Casa dintre brazi” Zărnești va fi o altfel de pensiune, un Centru de vacanță și recuperare pentru copiii tipici și atipici și familiile lor, din întreaga țară. Nu va fi un spital, ci o casă de vacanță, deoarece recuperarea înseamnă mult mai mult decât terapie: înseamnă socializare, joacă și voie bună, care sunt cel puțin la fel de importante ca terapiile. Din cauza mai multor factori, de la infrastructura orașelor până la atitudinile oamenilor, viața cotidiană a unui copil cu dizabilități din România trece aproape inevitabil prin izolare, stigmatizare și câteodată depresie, toate acestea îngreunând procesul de recuperare. Viața familiilor acestor copii se schimbă radical. Unele familii nici nu rezistă acestor schimbări. Vrem să le oferim o alternativă: o vacanță, o ocazie de a aduna amintiri de neuitat, de a-și face noi prieteni și de a privi viața dintr-o altă perspectivă.
Casa de vacanță va îndeplini toate prevederile din normele și standardele privind asigurarea unor condiții și dotări de nivel înalt, fiind adaptate și la cerințele specifice ale copiilor cu nevoi speciale. În timpul sejurului, accentul se va pune pe activitățile de recreere, dar vom asigura și accesul la terapii prin intervenții punctuale. Pentru a se cunoaște și a se accepta mai bine unii pe alții, vom încuraja formarea grupurilor mixte, formate din copii fără probleme deosebite și copii cu nevoi speciale. Copiii care fac parte din familii defavorizate vor beneficia gratuit de această experiență.
Vă invităm să ne cunoașteți și să faceți un prim pas alături de noi pe drumul spre Casa dintre Brazi. Fiți parte din visul nostru!
Pe 26 septembrie, Fundația Copii în Dificultate (CID) sub Înaltul patronaj al Alteței Sale Principesa Maria a României, vom organiza Gala aniversară “35 de ani de activitate în sprijinul copiilor”. Începând cu orele 19:00, ne adunăm la Palatul Bragadiru pentru a celebra trei decenii și jumătate de activitate, timp în care am rămas credincioși misiunii noastre: ,,Să vindeci, câteodată. Să ajuți deseori. Să alini, întotdeauna.”
În cei 35 de ani de activitate, prin serviciile specializate am oferit sprijin pentru 1675 de copii cu risc de abandon școlar proveniți din familii dezavantajate social şi economic, din comunități marginalizate și din mediul rural, 180 de copii cu afecțiuni neurologice grave și boli în faze terminale, 300 de cadre didactice și specialiști din domeniul educației în deprinderea de abilități și cunoștințe privind educarea copiilor cu cerințe educaționale speciale, 1726 de copii cu diverse afecțiuni (motorii, neurologice, de limbaj, de comportament), 470 copii cu tulburare de spectru autist (TSA), 2.650.000 pachete cu jucării, haine și hrană oferite copiilor și familiilor din categorii vulnerabile și 1200 copii și tineri infectați cu HIV – SIDA au fost menținuți în educatie au primit sprijinul necesar pentru reintegrarea socială și participarea la viața comuniății în care locuiesc, au fost îngrijiți și educați într-un mediu de viață familial, sigur și confortabil ce le-a fost acasă toată copilăria.
Fundația ”Copii în Dificultate” a fost fondată în anul 1990 de Reverendul Dr. John Walmsley. Și astăzi, CID funcționează ca brațul operațional din România al Fundației ” Children in Distress” din Marea Britanie (CID UK). CID desfășoară programe de asistență și protecție pentru mai multe categorii de copii: cu dizabilități, cu boli cronice în fază terminală, infectați cu HIV/SIDA, copii cu risc de abandon familial și școlar. De peste 30 de ani, fundația noastră a fost “ACASA” pentru sute de copii abandonați în spital de propria familie pentru că s-au născut cu dizabilități grave. Le-am oferit îngrijire într-un mediu familial, plin de afecțiune, le-am asigurat asistența medicală necesară și programe zilnice de terapie. Le-am oferit posibilitatea să interacționeze cu alți copii, organizând diferite activități de socializare la care au participat și alți copii din comunitate. Ne-am preocupat și de educația lor informală și formală.
Informații suplimentare, la numărul de telefon 0722 977 317, Valentina Zaharia Smith și pe site
https://www.cid.org.ro/.