Schimbare importantă la Lidl. Ce impact va avea asupra clienților din România

29 iul. 2021
Schimbare importantă la Lidl. Ce impact va avea asupra clienților din România

Lidl, cunoscutul lanț de magazine de tip discount face o schimbare importantă. Liderul comerțului alimentar din România a anunțat că va face schimbări în managementul companiei de la data de 1 noiembrie 2021.

Concret, de la această dată, poziția de CEO al companiei o va prelua Marco Giudici, în urma plecării Frank Wagner, cel care deținea această poziție din decembrie 2015, scrie Ziarul Financiar.

Marco Giudici s-a alăturat Grupului Lidl în anul 2013, în Italia, iar între 2015 și 2018, a ocupat poziția de Director Național de Achiziții si Marketing și membru al Consiliului de Conducere al Lidl România. Ulterior, acesta și-a continuat activitatea în cadrul sediului central al Grupului Lidl, fiind responsabil pentru divizia de marketing, strategii promoționale și category management la nivel de grup.

Cifră de afaceri în creștere în pandemie

Lidl a devenit liderul comerţului alimentar din România la zece ani de la intrarea oficială pe piaţă prin preluarea Plus Discount și este unul dintre cei mai mari angajatori din România, cu o echipă de peste 9.000 de membri activi, care îşi desfăşoară activitatea în toate judeţele ţării.

Grupul a terminat anul trecut cu afaceri de 12,86 mld. lei, după o creştere de 32% în 2020, peste companie-soră Kaufland care a încheiat anul trecut cu afaceri de 12,83 mld. lei și un plus de 7,4%.

Lanțul german de magazine a venit oficial în România în 2011 prin preluarea a 107 de magazine Plus Discount și apoi s-a extins până la circa 300 de unități în prezent.