S-au terminat alegerile, încep restricțiile? Alexandru Rafila transmite un avertisment dur

07 dec. 2020
S-au terminat alegerile, încep restricțiile? Alexandru Rafila transmite un avertisment dur
Alexandru Rafila este reprezentantul României la OMS

Toți românii se întreabă dacă odată cu finalizarea alegerilor parlamentare România va intra sau nu într-un lockdown. Reprezentatul României la OMS, Alexandru Rafila susține că ne apropiem din ce în ce mai mult de acest scenariu, iar dovada clară este dată de numărul deceselor.

Alexandru Rafila este de părere că odată cu finalizarea alegerilor parlamentare, va exista o serie de schimbări majore în ceea ce privește deciziile luate privind gestionarea pandemiei de COVID. Cu alte cuvinte, profesorul Rafila susține că deciziile priviind gestionarea pandemiei nu vor mai fi de natură politică, iar un val de restricții ar putea fi impus mai curând de când ne așteptăm.

”Eu mă aștept la măsuri restrictive în perioada următoare. Dacă ați urmărit, și ministrul Tătaru a spus că sunt posibile restricții suplimentare”, a spus Alexandru Rafila, la Antena 3.

Decese și îmbolnăviri pe bandă rulantă 

Reprezentantul României la OMS a mai menționat că românii trebuie să se aștepte la o creștere masivă a numărului de îmbolnăviri, iar același lucru este valabil și în cazul numărului de decese. Acest lucru se va întâmpla în contextul în care România va trece din nou la o testare masivă.

De asemenea, profesorul Rafila s-a declarat încrezător că Guvernul va lua decizia dreapta de a consulta toți specialiștii pentru a știi de ce măsuri are într-adevăr nevoie țara noastră.

”Dacă se va trece din nou la o testare masivă în România, atunci numărul real de cazuri va fi unul mare, din păcate eu mă aștept ca numărul deceselor să crească. Sper ca acum, după finalizarea alegerilor, Guvernul să consulte toți specialiștii, pentru că nu știm ce specialiști au consultat ei”, a mai spus Rafila.