Rusia lui Putin transmite un avertisment dur către SUA: „O serie de semnale de la Moscova vor fi incomode pentru ei, inclusiv în zilele următoare”

31 mai 2021
Rusia lui Putin transmite un avertisment dur către SUA:
Vladimir Putin, în timpul discursului anual de la Moscova/ Sursa foto: https://news.harvard.edu

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin este deranjat de modul în care forțele NATO tratează Rusia, de când Joe Biden a devenit președinte al Statelor Unite ale Americii. Ministrul Apărării a transmis că numărul exercițiilor militare în zona frontierelor ruse a crescut foarte mult, iar acest lucru nu este deloc în regulă.

Din acest motiv, ca răspuns la aceste acțiuni, privite ca o amenințare de către Rusia, aproximativ 20 de noi formaţiuni şi unităţi militare vor fi mobilizate în apropierea graniţelor sale occidentale până la sfârşitul acestui an. Avertismentul a venit luni de la ministrul rus al apărării Serghei Şoigu.

Rusia este deranjată de acțiunile NATO

„Acțiunile colegilor noștri occidentali distrug sistemul de securitate mondial și ne obligă să luăm contramăsuri adecvate. Aproximativ 20 de formațiuni și unități militare vor fi desfășurate în districtul militar de vest până la sfârșitul anului”, a declarat Șoigu, citat de agenția de știri Interfax.

Declarațiile vin chiar în contextul summitului Biden-Putin din 16 iunie, de la Geneva.  Joe Biden spus și el public chiar cu o zi în urmă că îl va presa pe președintele rus Vladimir Putin să respecte drepturile omului.

Rusia avertizează SUA

„Americanii trebuie să presupună că o serie de semnale de la Moscova vor fi incomode pentru ei, inclusiv în zilele următoare”, a spus și Sergei Ryabkov, viceministrul de externe al Rusiei.

„Îmbunătăţim în mod constant componenţa de luptă a forţelor noastre armate. Aproximativ 20 de noi formaţiuni şi unităţi militare vor fi formate în Districtul militar Vest până la sfârşitul anului”, a întprit acesta, subliniind că ameninţarea militară continuă să crească în direcţia strategică occidentală.