Revolut mărește din nou taxele. Ce comision vor plăti clienții din aprilie pentru orice retragere de bani

06 mart. 2021
Revolut mărește din nou taxele. Ce comision vor plăti clienții din aprilie pentru orice retragere de bani

Revolut are aproximativ 1,5 milioane de clienți în România. În urmă cu trei ani, doar 20.000 de persoane aveau cont, dar venirea Irinei Scarlat la conducerea filialei din România a dus compania pe culmile gloriei. Și după o lungă perioadă de gratuitate, acum au început să apară și taxele.

Până acum Revolut avea comisioane foarte mici. Practic doar când retrăgeai din cont peste 800 de lei, creșteau taxele, însă începând cu 23 aprilie, compania a anunțat că va impune un comision de 2% pentru fiecare retragere. Măsura se aplică atât celor care sunt clienți standard, cât și celor care plătesc un abonament lunar.

Ce comisioane va aplica Revolut

“Fiecare dintre aceste limite se aplică independent. Vei începe să plăteşti comision de îndată ce atingi una dintre ele, chiar dacă nu ai atins-o şi pe cealaltă”. Revolut nu se mulţumeşte cu acest pas, ci adaugă şi un comision minim pe operaţiune, de aproximativ un euro. “Comisionul rămâne în continuare 2%, dar adăugăm un comision minim de 5 RON. Acest lucru înseamnă că vei plăti suma mai mare dintre 5 RON şi 2% din retragere”, a fost mesajul Revolut către clienţi.

Important de precizat este că cei care sunt nemulțumiți de ultimele modificări anunțate de finetech-ul britanic își pot închide gratuit conturile.

Tot în luna martie a mai venit un anunț surprinzător. Irina Scarlat a transmis că părăsește Revolut, unde între timp primise o funcție extrem de importantă, la nivel internațional. Aceasta a spus că vrea să-și ia un an sabatic, pentru că este foarte obosită și că se va dedica fiului său care are un an și jumătate.