Reacția îngrijorătoare a lui David Popovici la scurt timp după ce și-a câștigat seria de 200 de metri liber la natație. Ce spune și Camelia Potec

25 iul. 2021
Reacția îngrijorătoare a lui David Popovici la scurt timp după ce și-a câștigat seria de 200 de metri liber la natație. Ce spune și Camelia Potec

Puștiul minune al înotului românesc, David Popovici și-a câștigat lejer seria de calificare la 200 de metri liber. Cu al patrulea timp, adolescentul în vârstă de 16 ani se pregătește acum pentru semifinala, care va avea loc luni, 26 iulie, la ora 4.37 dimineața.

Colegul și prietenul său, Robert Glință a prins o zi mai proastă și a ajuns abia al patrulea în seria lui și merge în semifinale cu al 12-lea timp. Rezultatul este, însă unul care crează panică în delegația României, în contextul în care înotătorul în vârstă de 24 de ani visează la o medalie olimpică.

David Popovici continuă să uluiască lumea înotului

Daniel Martin, care a concurat și el la 100 de metri spate a reușit doar al 38-lea timp din cei 40 de întotăori prezenți la Tokyo în această probă. Singurul care pare foarte sigur pe el este David Popovici, care și-a îngrijorat foarte tare adversarii.

“Am vrut doar să mă calific. Mâine va fi o altă zi, o altă cursă, încerc să înot și mai bine. E cum am plănuit. Aș fi mers și mai tare, puteam, dar e foarte bine așa”, a spus adolescentul, care a câștigat trei medalii de aur la Campionatele Europene de Juniori și a reușit să bată și câteva recorduri.

Ce spune Camelia Potesc despre rezultatele românilor în probele de natație

Camelia Potec, fostă campioană olimpică la 200 de metri liber și președinta actuală a Federației Naționale de Natație are și ea emoții mari pentru cei patru înotători prezenți la Jocurile Olimpice de la Tokyo și speră să vină cu vești bune când România se va trezi luni dimineață.

„A fost o zi cu foarte multe emoții, o zi în care doi dintre băieții care au participat astăzi în calificări, din cei trei, Popovici și Glința au reușit să se califice mai departe în semifinală, emoțiile vor continua. Mâine dimineață la noi sau în timpul nopții în România ei vor încerca să treacă mai departe și să se califice fiecare în finala probei, după care mai discutăm, e prea devreme să discutăm de medalii având în vedere concurența și performanțele tuturor sportivilor care înoată aici, la Tokyo. Deja se bat recorduri mondiale, olimpice, încă din calificări. Sperăm ca mâine dimineață, când toată România se trezește, să venim cu vești bune că urmează și finale”, a spus ea.