Raed Arafat a anunțat restricțiile din noaptea de Revelion. Ce nu vor putea face românii

Raed Arafat a anunțat restricțiile din noaptea de Revelion. Ce nu vor putea face românii
Raed Arafat, șeful DSU

Și Crăciunul, dar și Anul Nou sunt din ce în ce mai aproape. Dacă românii se așteptau la înțelegere din partea autorităților și la o relaxare a măsurilor, măcar în această perioadă, Raed Arafat anunță contrariul. Șeful DSU a spus clar ce reguli trebuie să respecte românii.

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că niciun caz restricțiilor nu vor fi relaxae în noaptea de revelion, deși există nenumărate cereri de la HoReCa privind acest lucru.

El a mai precizat că restricțiile trebuie menținute, deoarece mai multe persoane doresc să ajungă la petreceri, unde există un risc major de infectare, iar acest lucru trebuie controlat.

”Nu există în acest moment, eu știu că nu avem în acest moment intenția să modificăm regulile. Înțeleg că HoReCa vrea până la ora 1:00, dar este exact situația în care oamenii vor vrea să meargă la petreceri și peste tot, în locuri greu de controlat și să se infecteze.

Înțeleg situația lor financiară, dar ei trebuie să înțeleagă că o astfel de recomandare nu este foarte bună pentru populația care vrea să meargă în astfel de locații”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

Șeful DSU a mai precizat că nu se va înăspri nicio regulă, însă tot ce a fost stabilit până acum, rămâne în vigoare.

”Regulile care au fost aprobate prin Hotărâre de Guvern rămân. Nu avem intenția să înăsprim regulile, dar nu avem intenția să relaxăm regulile”, a adăugat Arafat.

Recomandările lui Arafat pentru noaptea dintre ani

Raed Arafat a venit și cu o serie de sugestii privind sărbătorirea Anului Nou. Șeful DSU susține că este suficient ca oamenii să iasă pe balcon, sau să se uite pe geam. De asemenea, cei care vor dori să iasă afară în noaptea dintre ani, trebuie să aibe neapărat masca de protecție.

„Sunt convins că unii vor coborî în fața blocului, dar să iasă cu mască, să respecte regula din spațiul public. Dar nu concerte, nu petreceri, așa ceva nu va fi posibil”, a completat el.

În privința celor care au rezervări la munte în pensiuni și hoteluri, secretarul de stat a spus că ”soluția cea mai onorabilă și cea mai corectă” este ca cei care vor să petreacă revelionul este ”să ducă mâncarea în cameră, să sărbătorești ca și cum ai fost acasă”, pentru a nu exista contact ”intens” între persoane în sălile de evenimente.