Profit imens pentru frații Dedeman. Se află pe locul 1 în România ca încasări. Pe ce loc se află LIDL

01 iun. 2021
Profit imens pentru frații Dedeman. Se află pe locul 1 în România ca încasări. Pe ce loc se află LIDL

Mai multe reviste de specialitate i-au clasat pe frații Dragoș și Adrian Pavăl pe locul 1 în topul bogaților. Frații Dedeman, cum îi cunoaște toată lumea, au reușit să-și sporească averea de la an la an, iar în 202o au consemnat un nou record în materie de încasări și profit.

O analiză a publicației Ziarul Financiar arată că societatea condusă de cei doi frați a înregistrat cel mai mare profit net din România în anul 2020, având o marjă de 16%.

Performanță istorică pentru Dedeman

Așadar Dedeman a declarat un profit record de 690 de milioane de euro, adic 3,3 miliarde lei. Nimeni, niciodată, din istoria companiilor cu capital românesc nu au mai reușit o asemenea performanță.

Așadar frații Dragoș și Adrian Pavăl intră în istorie cu performanța lor în business. Trebuie menționat că retailerii existență pe ppiața din România declară profituri mult mai mici, mai exact optează pentru o marjă destul de mică.

Dacă toți ar lua exemplul Dedeman, atunci încasările din impozitul pe profit de la companiile străine ar fi de patru ori mai mari.

Lidl declară o marjă mică de profit, iar Profi pierderi

Într-un top neoficial, în care sunt poziționate companiile de retail, care au afaceri de peste 1 miliard de lei în anul 2019, Dedeman ocupă locul 1 ca nivel de profitabilitate, cu 16%, urmat de polonezii de la Pepco, cu 9% și francezii de la Leroy Merlin cu 9% mar­ja.

Lanțurile de supermarketuri declară marje de profit destul de scăzute. De exemplu nemții de la Kaufland 7% și Lidl 5%, belgienii de la Mega Image 4%, iar francezii de la Carrefour  2%.

Profi declară pierderi, iar Auchan un profit infim, de 0,03 mld. lei la 5,4 mld. lei ci­fra de afaceri, adică 0,5% marja de profit.