Povestea emoționantă a lui Ionuț Belei, câștigătorul sezonului 8 ”Chefi la Cuțite”. Spărgea ziduri cu barosul

18 dec. 2020
Povestea emoționantă a lui Ionuț Belei, câștigătorul sezonului 8 ”Chefi la Cuțite”. Spărgea ziduri cu barosul

Ionuț Georgel Belei este câștigătorul sezonului 8 ”Chefi la Cuțite”. La doar 25 de ani, Ionuț și-a canalizat întreaga energie pentru a-și împlini visul și a demonstrat că are toate lucrurile necesare pentru a ajunge în marea finală.

Până să ajungă pe micile ecrane, Ionuț Belei nu a avut o viață atât de ușoară. Câștigătorul ”Chefi la Cuțite” lucrează în Germania de mai mulți ani, iar în ultimii șapte ani acesta  a trăit în străinătate, fiind departe de familie, iubită, dar și de cei dragi, totul pentru visul său culinar.

În ciuda impedimentelor din viața sa, Ionuț Belei s-a hotărât și s-a înscris la emisiunea ”Chefi la Cuțite”, sperând că în acest mod și-ar putea schimba viața și s-ar putea întoarce în România. Speranțele nu au fost degeaba, asta se va și întâmpla.

De la construcții, în bucătărie

Ionuț Belei a cunoscut munca de jos încă de la 19 ani. Acesta a plecat în Germania pentru a lucra în construcții, în ciuda faptului că avea o specializare în instalații electrice. Astfel, Ionuț era nevoit să spargă zilnic ziduri cu barosul, iar condițiile de trai nu erau nici ele prea strălucite.

Câștigătorul ”Chefi la Cuțite” a mărturisit că dormea pe jos, într-un loc plin de igrasie și fără geamuri. Totuși, după această perioadă a urmat ceva mai bun. Fratele lui Ionuț i-a dat alternativa de a fi bucătar și asta a și făcut, scrie a1.ro.

Cum a reușit să câștige ”Chefi la Cuțite”

Evoluția lui Ionuț Belei în cadrul emisiunii ”Chefi la Cuțite” a fost de-a dreptul surprinzătoare. În etapa degustărilor pe nevăzute, Ionuț Georgel Belei a ales să pregătească un nougat mousse cu spumă de grenadină, un desert extrem de fin cu care i-a impresionat pe cei trei jurați, iar Sorin Bontea i-a oferit cuțitul de aur.

Bootcampul a fost floare la ureche pentru Ionuț, iar ediție după ediție, el și-a demonstrat talentul culinar, devenint unul dintre cei trei finaliști ai emisiunii.

Iosif Ștefănescu, Antonio Passarelli, Marian Cernat, Michael Passarelli, Nicolai Tand, Andreea Moldovan, Dexter Chef, Orlando Zaharia și alți chefi celebri din România au degustat atent rețetele pregătite de Ionuț Belei, Maria Șandru și de Roxana Blenche. La final, jurații au decis că Ionuț Belei merită să fie ales câștigător al sezonului 8 „Chefi la cuțite”.

Imediat după ce finaliștii au pregătit un starter, un fel principal și un desert și jurații au degustat farfuriile, s-a decis și cine este marele câștigător. Ionuț Belei a reușit să câștige trofeul în valoare de 30.000  de euro, dar și titlul de câștigător ”Chefi la Cuțite”.