Planul măreț al lui Elon Musk. Vrea să construiască un oraș pe Marte. Ce demersuri a facut deja

04 ian. 2021
Planul măreț al lui Elon Musk. Vrea să construiască un oraș pe Marte. Ce demersuri a facut deja
Elon Musk, fondatorul Tesla

Elon Musk este un adevărat geniu. La doar 49 de ani, acesta este un mare inginer, antreprenor, investitor și filantrop. În doar câțiva ani, Musk a dezvoltat compania Tesla, a revoluționat zborurile în spațiu, reușind să inventeze rachetele reutilizabile (Space X). 

În ciuda realizărilor pe care le are până acum, Elon Musk, cel care l-a depășit deja pe Bill Gates în topul celor mai bogați oameni ai lumii are planuri mult mai mari. Acesta vrea să construiască un oraș pe marte și deja s-a pus pe treabă.

Elon Musk vrea să scape de toate proprietățile

Pentru un astfel de plan însă, e nevoie de bani, iar Elon Musk a demonstrat încă odată că nu îi este greu să renunțe nici măcar la proprietățile pe care le are. CEO-ul Tesla şi SpaceX, Elon Musk, şi-a vândut trei case din cartierul Bel-Air, din Los Angeles.

Conform Business Insider, Elon Musk și-a ținut promisiunea făcută în urmă cu ceva timp și anume aceea de a nu deține nicio proprietate.

Astfel, la finalul anului 2020, al doilea cel mai bogat om de pe Planetă, a vândut trei vile pentru o sumă totală de 40,9 milioane de dolari.

Potrivit sursei citate, cea mai mare casă vândută de Elon Musk este o proprietate de 6.000 de metri pătraţi, care a fost vândută pentru 29,72 de milioane de dolari. Cea de a doua proprietate pe de altă parte, i-a adus în conturi 6,77 milioane de dolari, iar cea mai mică, o casă construită în stilul anilor 1960, a costat 4,4 milioane de dolari.

Proprietate Elon Musk Bel Air

A renunțat la proprietăți deși are un copil

Elon Musk este foarte bine cunoscut pentru declarațiile sale controversate, însă de această dată se pare că totul este cât se poate de real. În luna mai a anului trecut, CEO-ul Tesla anunța că își dorește să vândă toate proprietățile pe care le deține și că nu mai vrea să dețină nicio casă.

La nici măcar un an de la promisiunile făcute, Elon Musk și-a pus deja planul în aplicare, în ciuda faptului că iubita sa Grimes, a născut doar în urmă cu puțin timp. De asemenea, se pare că aceasta a fost total nemulțumită de decizia luată de unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei.

Un alt plan pe care Elon Musk îl are este să se mute cu totul, inclusiv cu fabrica, dar și cu familia, în Texas.

Când va fi gata orașul de pe marte

Elon Musk nu se oprește aici și vrea tot mai mult. Cu puțin timp înainte de a-și vinde proprietățile pe care le deținea, CEO-ul Tesla a anunțat că își dorește să construiască un oraș pe Marte.

Mai multe de atât, acesta a mărturisit că întreg orașul de pe Marte ar putea fi funcțional până în anul 2050.

Cu alte cuvinte, Elon Musk declara că odată la doi ani, planetele Marte și Terra se aliniază și se oferă astfel fereastra perfectă pentru misiuni pe Marte, iar această oportunitate nu este una deloc neglijabilă.

Astfel, CEO-ul tesla are în plan să trimită în 2022 două navete SpaceX spre planeta roșie. Aceste nave ar urma să transporte 100 de tone de echipament pentru generarea de energie, utilaje pentru minerit și pentru asigurarea condițiilor de viață.

Cum vor putea respira oamenii

Odată ce prima misiune va avea succes, în 2024 Elon Musk va trimite alte patru nave, însă de această dată vor exista și oameni la bord.

Scopul principal este crearea unei fabrici pe marte care ar urma să se folosească de apa înghețată de pe planeta roșie și moleculele de dioxid de carbon din atmosfera foarte subțire a planetei, pentru a crea oxigen lichid, drept combustibil.

În momentul în care acest lucru va fi un succes, Elon Musk vizează la dezvoltarea unei colonii fizice, cu habitate permanente, case verzi și sisteme pentru susținerea vieții. Astfel, de la un mic centru, s-ar putea dezvolta mici comunități, apoi chiar orașe marțiene.