Pentru ce salariu infim se luptă asistentele de la „Acces Direct”. Ce probe dau acestea la angajare

16 sept. 2021
Pentru ce salariu infim se luptă asistentele de la „Acces Direct”. Ce probe dau acestea la angajare
Sursa foto: Facebook

Multe tinere visează să devină asistente în cadrul emisiunilor de la televizor, chiar dacă onorariile nu sunt deloc impresionant de mari. Având în vedere că emisiunea „Access direct” se bucură de notorietate, acestea se luptă practic doar pentru a apărea pe „sticlă”. Ce salarii primesc asistentele și ce probe dau înainte de angajare?

Tinerele în căutare de afirmare la TV care caută cu disperare un post de asistentă la diversele emisiuni trebuie să știe că salariul pe care-l vor primi nu este deloc unul prea generos. Astfel, în funcție de notorietate, dar și de calitățile de negociator ele pot obține un salariu cuprins între 2.000 și 3.000 de lei pentru postul de asistentă în cadrul emisiunii „Acces direct”.

Nu vor postul pentru bani

Cu toate acestea, majoritatea fetelor care se bat pentru astfel de posturi nu vin pentru bani, ele considerând apariția la TV o rampă de lansare în showbiz. Spre exemplu Emily Burghelea, fostă asistentă la această emisiune, avea, în ciuda notorietății sale, un salariu de aproximativ 3.000 de lei pe lună.

„Emily nu făcea pe asistenta pentru bani. Acest aspect era prea puțin important. I s-a spus de la început că postul de asistentă este o pistă de lansare pentru ea în lumea televiziunii, un domeniu la care Emily a visat toată viața”, declara un fost coleg al acesteia.

Printre probele pe care tinerele le susțin înainte de a fi angajate se numără: cititul de pe prompter, dansul, dar și prezentarea unei situații sau a unei știri. De asemenea, ele trebuie să vorbească fluent și fără dificultăți, să fie dezinvolte și fără trac de cameră.

Ce salariu încasează Mirela Vaida

Pe de altă parte, prezentatoarea emisiunii, Mirela Vaida încasează un salariu bun la postul unde lucrează de ceva timp, mai exact 5.000 de euro lunar. Vedeta câștigă însă foarte mult din sumele pe care le primește ca influencer. Practic bugetul ei lunar se dublează doar din contracte de imagine. Însă în momentul în care alege să promoveze ceva mai intens, tariful ei este unul destul de ridicat și ajunge să încaseze sume uriașe.

Acesta este și motivul pentru care Antena 1 a ales să mai scadă onorariile vedetelor. De exemplu, potrivit Voxbiz.ro, Simona Gherghe câștiga 10.000 de euro lunar ca prezentatoare la Acces Direct, dublu față de Mirela Vaida. Doar că după ce s-a căsătorit și a născut primul copil, vedeta nu a mai dorit să revină la cârma emisiunii care a făcut-o celebră, iar producătorii au ales-o pe Mirela Vaida în locul ei.