Pensiile a zeci de mii de pensionari au fost calculate greșit. Nimeni nu a știut un an de zile. Cine sunt cei vizati

Pensiile a zeci de mii de pensionari au fost calculate greșit. Nimeni nu a știut un an de zile. Cine sunt cei vizati

Pensiile a zeci de mii de pensionari au fost calculate greșit și nimeni nu a știut până acum un an de zile. Oamenii care au muncit zeci de ani au fost înțelați, iar acest lucru ar fi putut dura ani de zile.

Fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru a spus adevărul despre pensiile a zeci de mii de români. Chiar dacă și-a predat mandatul, Alexandru rămâne o persoană implicată care își dorește ca oamenii să fie răsplătiți pentru munca prestată.

Zeci de mii de dosare de pensii au fost ignorate

Violeta Alexandru a spus ce s-a întâmplat cu pensiile românilor în perioada în care în funcția de ministru al Muncii se afla Marius Budăi (PSD). Potrivit acesteia, la momentul în care și-a preluat mandatul, zeci de mii de pensii aveau termen întârziat. Cu alte cuvinte, pensionarii își așteptau banii munciți o viață întreagă, însă nimeni nu le dădea niciun răspuns.

Un alt lucru descoperit de fostul ministru al Muncii a fost faptul că mai multe pensii au fost calculate eronat, iar orice pensionar care își dorea să afle informații legate de acest lucru, era ori umilit, ori i se dădeau niște răspunsuri pe care nu le-ar fi înțeles niciodată. Toate aceste probleme însă, și-au găsit rezolvarea în timpul mandatului Violetei Alexandru.

”19 000 de dosare de pensii cu termen întârziat (așteptau oamenii pensiile și nu le răspundea nimeni ca să le explice ce se întâmplă) de care lui M. Budăi – PSD, de la care am preluat conducerea Ministerului Muncii nu i-a păsat. Nu i-a păsat, o spun direct. Pensii calculate eronat.

Oameni cărora nu li se răspundea sau li se răspundea cu aroganță. În cel mai fericit caz, li se răspundea într-un limbaj de lemn de nu înțelegea nimeni nimic. Plus mii de pensii comunitare nerezolvate cu anii.

Am adus totul la zero restanțe, la finalul mandatului de 1 an”, a scris fostul ministru al Muncii pe facebook.

Dosare de pensii prăfuite și uitate

Pe lângă dosarele de pensii înârziate și pensiile calculate eronat, Violeta Alexandru a descoperit acte uitate de Marius Budăi și ”pline praf”, la care el nu s-ar fi uitat niciodată.

”Acte din dosare lăsate pe jos în arhive, pline de praf. L-ați văzut vreodată pe Budăi să meargă el, să le ridice de pe jos, să se uite în ochii directorilor caselor de pensii și să le spună: cu mine nu merge așa. Eu am făcut-o. Convingerea mea este că nu creșterea numărului de angajați rezolvă aceste probleme.

Bunul simț și un bun management. Pe care l-am văzut în câteva locuri. Acești manageri buni mi-au dat putere. Restul se plângeau în permanență, mă denigrau”, a mai adăugat Alexandru.

Cel mai dificil an

Violeta Alexandru a mai mărturisit că toată perioada în care a fost ministru al Muncii a fost un an extrem de dificil și a luptat enorm pentru ca oamenii să nu își piardă locurile de muncă, iar pensionarii să primească banii munciți o viață întreagă.

”Într-un an greu în care doar eu și cei care au lucrat cu mine știu cât am tras să se dea banii (sprijinul guvernului condus de L. Orban) oamenilor ca să nu își piardă locurile de muncă. Am salvat, cu o administrație care nu a fost fericită când am cerut mobilizare de pe o zi pe alta, 1,3 milioane de locuri de muncă. Anul 2020 s-a încheiat cu 25.000 de noi angajați activi. La mine nu există ca lucrurile să nu meargă.

Nu am intrat în politică, nu am asumat răspunderea ca să pun ceva la CV, nu stau pe o funcție ca să găsesc explicații cum nu se poate. Ba da, #sepoate, indiferent de cât este de greu”, a adăugat ea,

Românii trebuie să aibe încredere

Fostul ministru a mai precizat că nu a vrut niciodată să ”se pună bine cu sistemul” și a luat în serios întreaga criză economică care a lovit România. Ea a confirmat faptul că nu a fos tolerată de foartă multă lume, însă a preferat să aleagă ”corectitudinea”.

De asemenea, ea a făcut un apel la români să fie încrezători cu privire la faptul că astfel de lucruri nu se vor mai întâmpla în politica din România.

”Nu am fost deloc tolerantă cu cei care așteptau să treacă timpul. Eu am luat foarte în serios criza economică generată de pandemie. Nu mi-am propus să mă pun bine cu sistemul. Sunt oameni care aleg să facă asta și probabil că le este mai ușor. Eu știu care este opțiunea mea. Am văzut pe cei care au tras și am fost intolerantă cu cei care nu au făcut față și care se justificau că au nevoie de mai mult personal.

Sunt pentru corectitudine. Acest gen tupeist de a face politică, fără să lași nimic în urma ta (nimic!) va dispărea ușor, ușor. Să aveți încredere”, a încheiat fostul ministru.