Pandemia se va agrava în România, iar restricțiile rămân singura soluție. Un celebru medic a spus ce urmează

Pandemia se va agrava în România, iar restricțiile rămân singura soluție. Un celebru medic a spus ce urmează
Unii oameni nu captează viruși pentru că au o imunitate puternică/ Sursă foto: Ziarul Financiar

Dacă alte țări din lume au impus restricții imediat ce infectările cu noul coronavirus au scăpat de sub control, în România, autoritățile evită acest lucru. România nu a intrat în lockdown precum alte țări, iar carantinare se face doar la nivel local.

Totuși, autoritățile nu vor mai putea să o țină prea mult într-un astfel de stil. Medicul Radu Țincu trage un semnal de alarmă. Acesta susține că ”viitorul apropiat va fi mai grav decât prezentul”. El a menționat că pandemia nu va stagna, ba chiar se va intensifica.

Ca și exemplu, medicul a vrbit despre București, unde peste 1.000 de persoane sunt confirmate pozitiv aproape zilnic. De asemenea, el a amintit faptul că secțiile de terapie intensivă sunt deja aglomerate, iar în cazul în care situația se va înrăutăți, este posibil ca sistemul sanitar să nu mai poată face față.

„Viitorul apropiat va fi mai grav decât prezentul pentru că ne uităm la cifrele din fiecare zi publicate la ora 13:00, Bucureștiul se menține cu un număr extrem de ridicat de cazuri noi, peste 1600 de pacienți diagnosticați, mult mai mult decât poate să gestioneze un sistem de terapie intensivă care este deja supraaglomerat. Astfel de transporturi aeriene cu aeronave militare vor mai avea loc și în perioada următoare”, a spus medicul, la Realitatea PLUS.

Cea mai proastă veste despre coronavirus

Radu Țincu a mai subliniat faptul că situația este fără scăpare. Indiferent de spitalul unde pacienții ar urma să fie transferanți, la un momendat, și acesta va ajunge în colaps. El susține că România nu are altă souție decât să evalueze măsurile și să ia o decizie drastică.

Medicul este de părere că dacă actualele măsuri nu reușesc să stopeze sub nicio culoare pandemia, e nevoie de altceva, mult mai dur.

”Vestea proastă este că nu reprezintă o politică pe termen lung pentru că și spitalele unde vor fi transferați acești pacienți la un moment dat se vor umple. Va trebui de urgență să se reconsidere evaluarea măsurilor implementate. Dacă acest măsuri nu reușesc să stopeze transmiterea virusului, vor trebui implementate noi măsuri.”, a mai menționat Radu Țincu.