O parte din Lidl pleacă din România! Compania a anunțat că închide acest segment de business. Detalii de ultimă oră

O parte din Lidl pleacă din România! Compania a anunțat că închide acest segment de business. Detalii de ultimă oră

Lidl s-a extins enorm în România în ultimii ani și vizează poziția de lider al comerțului din România. Momentan se află pe locul 2 în topul retailerilor, după Kaufland. Tocmai pentru că business-ul a mers foarte bine, reprezentanții companiei au deschis un sector de business cu care sperau să dea lovitura. 

Este vorba despre Lidl Tour, magazinul online de vacanţe al discounterului german Lidl, lansat în anul 2016. Pandemia a blocat, însă turismul în întreaga lumea, așa că afacerea pe acest sector nu a mai funcționat. Din acest motiv, acum se va închide începând cu 1 martie 2021.

Lidl anunță închiderea unui sector de business

„Începând cu 1 martie 2021, ca urmare a contextului global actual nefavorabil călătoriilor, Lidl Tour îşi va înceta activitatea în România”, au transmis reprezentanţii companiei prin intermediul unui comunicat de presă.

Totuși Lidl Tour nu părea să funcționeze chiar foarte bine nici înainte de pandemie. În primii trei ani de activitate, magazinul online de vacanțe ajunsese la 25.000 de clienți, dar apoi reprezentanții companiei nu au mai publicat rezultatele business-ului.

Oficialii au transmis clienților că vor putea beneficia în continuare de vacanțele achiziționate, chiar dacă Lidl Tour se va închide definitiv începând cu 1 martie.

Anunț pentru toți cei care au cumpărat vacanțe cu Lidl Tour

„Toţi cei care au achiziţionat servicii prin Lidl Tour valabile după 1 martie se vor putea bucura în continuare de acestea, conform contractelor individuale încheiate cu partenerii noştri. Mai mult, partenerii depun eforturi pentru a le oferi turiştilor condiţii sigure de călătorie. După data de 1 martie, clienţii Lidl Tour care vor avea nevoie de informaţii suplimentare vor putea lua în continuare legătura cu partenerul de turism care le organizează călătoria, au mai transmis reprezentanții companiei.

Lidl Tour avea în oferta extinsă pachete turistice atât pentru România, cât şi pentru întreaga lume. Pe magazinul online se puteau găsi atât croaziere, cât și safari în Africa sau sejururi în Maldive.

Vacanțele de pe lidl-tour.ro reprezentau oferte concepute în urma colaborării cu mai multe agenţii de turism care construiau pachetele.