Noul ministru al Educației îl amenință pe Florin Cîțu cu demisia! Condiția pe care i-a impus-o pentru a continua să rămână în funcție

06 ian. 2021
Noul ministru al Educației îl amenință pe Florin Cîțu cu demisia! Condiția pe care i-a impus-o pentru a continua să rămână în funcție
Sorin Cîmpeanu a fost ministru al Educației și în Guvernul Ponta

Noul cabinet Cîțu nici nu și-a început bine mandatul că deja problemele nu contenesc să curgă. Mai întâi liberalii și cei de la USR-PLUS au ajuns la cuțite din cauza locurilor de prefect, toți dorind același județe, iar acum au început să se certe pe bani. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a deținut același portofoliu și în executivul PSD, amenință deja cu demisia.

Dacă nu vom avea o creştere a bugetului Ministerului Educaţiei destinat educaţiei în valoare absolută, o creştere cât de mică, şi dacă vom avea scădere, voi lăsa locul altuia care ştie să rezolve problemele din Educaţie fără resurse financiare, pentru că eu am declarat că nu ştiu să le rezolv fără resurse financiare.

Creşterea de buget trebuie să acopere sumele necesare pentru organizarea remediale în asamblul lor, incluzând şi soluţia şcolilor de vară.

Trebuie să acopere creşterea costului standard per elev destinat cheltuielilor materiale, care a crescut în ultimii ani de la 321 de lei per elev, la 387 de lei per elev„, a declarat, miercuri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-o discuție cu jurnaliștii.

Acesta a insistat și că dorește foarte mult să poată plăti la timp bursele pentru elevi și că nu acceptă să se umble la sumele alocate deja. Noul ministru al Educaţiei a adus în discuție încă din prima zi de mandat ideea demisiei, dacă portofoliul său nu va primi finanţarea pe care o așteaptă pentru a putea rezolva problemele existen în sistem.

Cine este Sorin Cîmpeanu

Sorin Mihai Cîmpeanu este absolvent al Colegiului National „Sf. Sava” Bucuresti. După finalizarea liceului, acesta a fost admis la Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului, de la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMV), pe care a finalizat-o cu succes.

De altfel, din anul 2012, acesta a și devenit rector al USAMV. În același an a fost numit și secretar general al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), membru corespondent al Academiei de Stiinte Agricole si Silvice „Gheorghe Ionescu Sisesti”, membru corespondent al Academiei de Stiinte Tehnice din Romania si vicepresedinte al Comitetului National Roman pentru Programul Hidrologic International (CIHR).

Sorin Cîmpeanu a făcut parte din Pro România și s-a numărat printre membrii fondatori, alături de Victor Ponta și Daniel Constantin. În ianuarie 2020, el s-a înscris în PNL, unde a și primit o funcți de conducere. „Au luat această decizie de a veni în PNL și de a nu rămâne rătăciți pe la ușile PSD, cum sunt alții”, a spus Ludovic Orban despre actualul ministru al Educației și despre Daniel Constantin.