Neașteptat! Ce studii are Adrian Minune? Manelistul a strâns milioane de euro din cântări

18 aug. 2021
Neașteptat! Ce studii are Adrian Minune? Manelistul a strâns milioane de euro din cântări

Deși este unul dintre cei mai cunoscuți maneliști din România, nu multă lume știe ce studii are de fapt Adrian Minune. Într-un interviu recent însă, acesta a dezvăluit ce școală a urmat și motivul pentru care a preferat să-și facă o carieră din muzică.

Manelistul s-a născut în comuna Ștefăneștii de Jos, județul Ilfov, la 24 septembrie 1974. Adrian Simionescu, numele real al artistului, a reușit să devină celebru pentru manelele sale, muzica lăutărească, dar și banii care-i câștiga de la evenimente. Adrian Copilul Minune, Adi de Vito și Adrian Minune sunt cele trei nume de scenă pe care le-a avut până în prezent.

De asemenea, acesta a cochetat și cu cinematografia, jucând în două filme, Gadjo dilo (1997) și Furia (2002), dar și cu politica. Adrian minune a fost consilier local al comunei ilfovene natale, Ștefăneștii de Jos, poziție din care a demisionat pe 20 aprilie 2011.

În ceea ce privește studiile, părinții lui Adrian Minune l-au înscris pe acesta în anul 1980 la o școală generală din Colentina unde, ulterior, s-a remarcat datorită talentului său în muzică.

„Am ieșit în fața clasei și am cântat o melodie de a lui Tudor Gheorghe, intitulată „Acolo este țara mea”. Am fost aplaudat îndelung de toți colegii mei … Deci la doar 6 anișori s-a descoperit că am aptitudini muzicale”, s-a confesat manelistul.

Prim solist la Cântarea României

În continuare el mărturisește că a participat la toate activitățile școlare ce țin de muncă, fiind și prim solist la Cântarea României.

„Din acel moment am participat la toate activitățile școlare și la Cântarea României ca prim solist. Elevii din clasele 4- 8 mă chemau la toate banchetele. În aceeași perioadă, bunicii mei(Niculina și Vasile), care se trag tot din familie de lăutari, mi-au cumpărat acordeon și m-a dus la un profesor de muzică, D-ul Sfântu, iar mai apoi la Domnul Florian”, a mai spus el.

Odată cu terminarea școlii generale, manelistul s-a înscris la liceu, înscriindu-se la Liceul Tehnic Traian. Cu toate acestea, Adrian Minune a renunțat să mai meargă la cursuri din clasa a IX-a, preferând să cânte la evenimente și să câștige bani. Ulterior, el a început să colaboreze cu diverși lăutari, dar și cu Dan Bursuc, care a devenit impresarul lui.

„Greul vieţii m-a motivat să copilăresc mai puţin şi totuşi am o grămadă de amintiri plăcute. Zilnic făceam naveta la şcoala generală, în Colentina (25 kilometri pe zi, dus-întors), călare pe un Pegas. Recunosc, bicicleta era una furată, n-aveam bani să-mi permit una! Mai toţi la vârsta aceea furau, nu ne dădeam seama! Am învăţat bine, ba chiar am ajuns la concursul „Cântare României” în 1988 finalist pe municipiu”, a mai spus Adrian, potrivit Cancan.