Multe lacrimi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar și câteva vești bune! Ce au făcut sportivii români în prima zi de competiție

24 iul. 2021
Multe lacrimi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar și câteva vești bune! Ce au făcut sportivii români în prima zi de competiție

România a deplasat 101 sportivi la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Într-un clasament all time pe medalii, țara noastră se află în primele 20 de țări ale lumii, din peste 200 participante. Ultimele ediții au fost, însă destul de triste. Puține medalii, iar acum ne rugăm tot mai mult pentru miracole.

Debutul românilor la Tokyo a fost unul cu multă bucurie. Echipe de fotbal, condusă de Mirel Rădoi a bătut Hondurat cu 1-0. Mulți nu știau că această țară există pe hartă, dar trebuie să subliniem că atunci când vine vorba de Olimpiadă, surprizele sunt mereu de proporții. S-a alergat mult în gol, dar la final victoria a fost tricoloră.

Lacrimi, dar și bucurile multă

Prima zi a venit cu lacrimi amare pentru Laura Ilie, cotată chiar cu șansă la medalie. Aceasta a ratat calificarea în finala de pușcă aer comprimat. A fost prima sub linie și visul ei s-a spulberat.

Miracolul a venit din tenis. Și de câmp și de masă. Monica Niculescu și Raluca Olaru au reușit să le învingă pe favoritele la medalii. S-au impus în fața unei echipe din Taipei, cu multe turnee câștigate în palmares și merg mai departe în turul 2.

Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs s-au calificat în sferturi la tenis de masă, dublu mixt, după o partidă foarte bună. Ovidiu Ionescu a reușit o victorie în turul 1 și la simplu.

Iulian Teododiu s-a oprit în optimi la sabie, acolo unde Mihai Covaliu câștiga aur cândva și Rareș Dumitrescu, antrenorul său, argint. Dar românul, în vârstă de 26 de ani nu s-a făcut de râs. A luptat eroic și a pierdut la limită. Speranțele lui se îndreaptă spre Jocurile Olimpice de la Paris, unde poate ajunge la medalii.

Speranțele vin de la Anamaria Brânză Popescu

Toate speranțele într-o medalie se îndreaptă spre veterana Anamaria Brânză Popescu. Aceasta are în palmares deja un argint și un aur olimpic. Este favorita numărul 1 a turneului și s-a calificat în semifinale. În jurul orei 12.30 va lupta pentru un loc în finală. Nici ea nu exclude o participare și la Paris. Este cea mai bună spadasină a României din toate timpurile.

Anamaria Popescu (Brânză)

La 40 de ani, Marian Drăgulescu este singurul gimnast român calificat în sportul care a adus cele mai multe medalii țării noastre. Din păcate a căzut la prima săritură și a ratat calificarea în finala olimpică.

La canotaj, veștile sunt bune pe bandă. Niciun echipaj nu a fost eliminat până acum. Unii s-au calificat direct, în timp ce alte echipaje merg spre recalificări. De aici se așteaptă mai multe medalii. Simona Radiș și Ancuța Bodnare pot lua aur. Sunt calificate cu cel mai bun timp pentru semifinale și ele sunt cotate cu cele mai mari șanse.