Mugur Mihăescu a pierdut 2 milioane de euro în 2020. Cum a ajuns în acest punct dramatic

05 ian. 2021
Mugur Mihăescu a pierdut 2 milioane de euro în 2020. Cum a ajuns în acest punct dramatic
Mugur Mihăescu făcea furori cu personajele Garcea și Leana

În anii 2000, Garcea, personajul interpretat de Mugur Mihăescu devenise un adevărat fenomen național. Milioane de români urmăreau glumele actorului, care avea contract cu Pro Tv la acel moment. Serialul de comedie Leana și Costel, care-i avea în prim plan pe același Mugur Mihăescu, dar și pe actorul Radu Pietreanu, a depășit toate recordurile de audiență în aceeași perioadă.

După mulți ani de celebritate și sute de mii de euro strânse ca urmare a talentului său, Mugur Mihăescu a decis să-și investeacă banii într-o afacere în Centrul Vechi. Acesta a deschis trei pub-uri, care se bucurau de mulți clienți și generau profituri deloc de neglijat. Dar pandemia a dat totul peste cap.

Mugur Mihăescu a prezis abisul pentru HORECA

Guvernul a fost nevoit să închidă temporar barurile și restaurante și de aici doar un pas până la abis pentru mulți proprietari din industria HORECA.

„Din ceea ce am vorbit cu mai mulți colegi, proprietari de baruri și restaurante din București, dar și din alte orașe ale țării, vânzările tuturor s-au prăbușit la mai puțin de jumătate în ultima săptămână, pe fondul crizei generate de epidemia de coronavirus, și preconizăm că vor scădea și mai mult, până spre 20%, în următoarele săptămâni”, spunea Mugur Mihăescu în luna martie a anului 2020, într-un interviu pentru profit.ro.

Mugur Mihăescu a realizat Revelionul 2021 pentru TVR și a ieșit un scandal imens din cauza glumelor sale legate de pandemie

Problemele pentru industria HORECA s-au adâncit și mai mult după luna martie și chiar dacă în vară a mai existat un moment de respiro pentru proprietarii de terase, aceștia putând să-și servească afară clienții, afacerile au continuat să înregistreze pierderi mari.

„Mai întâi vor falimenta cele mici, dar nici celelalte nu vor putea rezista prea mult. În acest context, fără un sprijin puternic din partea Guvernului, majoritatea celor 500.000 de angajați din HoReCa vor rămâne pe drumuri. Gândiți-vă că vorbim de HoReCa, cel mai mare angajator din țară, după statul român. De cei 500.000 de oameni mai depind alți 2-3, pentru că și ei au familii, copii și părinți, așa că impactul pierderii locurilor de muncă va fi devastator. După ce că trăiesc cu spaima acestei molime, vor fi puși și în fața altei probleme la fel de grave, aceea de a nu-și mai putea întreține familia„,  mai spunea Mugur Mihăescu în martie.

Cum a pierdut Mugur Mihăescu 2 milioane euro

Și fix așa s-a întâmplat. Probabil mulți s-au întrebat de ce actorul care a devenit celebru interpretându-l pe Garcea a devenit atât de vehement împotriva Guvernului și a fost catalogat drept conspiraționist și negaționist. În realitate, din cauza pandemiei acesta și-a văzut afacerea ruinată.

„Anul ăsta am pierdut 2 milioane de euro, am închis afacerea!!! O să ma vaccinez ca să pot calatori! Mă vedeti la TVR 1 de Revelion!”, spunea Mugur Mihăescu pe 23 decembrie 2020 întru-un interviu pentru Adriana Bahmuțeanu la cetateanul.net.

Probabil la acel moment nu și-a imaginat că va deveni viral cu Relevionul TVR. Pentru producție, firma lui a încasat 50.000 de euro. Mai mult decât atât, Mihăescu a avut și un contract profitabil cu Pro Tv, el câștigând competiția Masked Singer România, după ce a fost fenomenal sub costumul Corbului.

Tot în acest an, Mihăescu a lansat și o emisiune pe Youtube tot pentru a reuși să contracareze pierderile uriașe pe care le-a înregistrat cu cele trei pub-uri. Așadar pandemia l-a împins să revină la ceea ce știa cel mai bine să facă în trecut: să stârnească hohote de râs și să se vorbească mult, foarte mult despre el.