Mașini super ieftine scoase de ANAF la vânzare. O Dacia Logan costă 2400 lei. Lista completă

06 sept. 2021
Mașini super ieftine scoase de ANAF la vânzare. O Dacia Logan costă 2400 lei. Lista completă
Agenția Națională de Administrare Fiscală

Pentru cine este în căutarea unei mașini second-hand ieftine, licitațiile publice ale Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) pot fi o soluție. Instituția pune în vânzare numeroase vehicule puse sub sechestru și unele dintre ele la prețuri foarte atrăgătoare. Printre modelele de autoturismele scoase la vânzare de autoritățile fiscale, se numără Dacia, Opel, Hyundai, Nissan, Ford, Seat, Land Rover sau Mercedes Benz.

Astfel, pe tot parcursul lunii septembrie, administrațiile județene ale ANAF au scos la licitație zeci de modele de mașini. Prețurile pot fi destul de atrăgătoare pentru unele modele, acestea variind în funcție de model, dotări sau anul de fabricație. Cel mai ieftin model scos luna aceasta la licitație este o Dacia Logan din 2006. În cazul acestui autovehicul, licitația pleacă de la 2.400 de lei. Pe de altă parte, o Mazda CX5 pornește de la 84.450 lei.

De menționat este faptul că toate licitațiile se organizează la nivelul administrațiilor financiare din cadrul județelor și nu centralizat. Licitațiile se vor desfășura în orașele reședință de județ sau în cele pe raza cărora au fost sechestrate autoturismele.

Ce alte modele mai sunt disponibile

Astfel, pentru cine preferă un model Ford Focus, ceva mai vechi, ce-i drept, din 2001, pe motorină, trebuie să știe că licitația pleacă de la suma de 4.300 de RON. După cum am precizat anterior, cel mai ieftin model este o Dacia Logan din 2006, licitația urmând să aibă loc pe 7 septembrie la Dolj. Nu este singurul model Dacia scos la licitație. În total în septembrie, ANAF scoate la vânzare 13 modele Logan și Dokker ale constructorului din România.

De asemenea, pe liste se mai află 3 modele Opel Astra sau Vectra, 3 modele Mercedes Benz, 2 modele Land Rover Discovery, dar și alte mărci.

Un alt aspect important pe care trebuie să-l aveți în vedere este că prețurile de la care pornesc licitațiile ANAF nu includ TVA.

Anterior, la o licitație din primăvara acestui an, ANAF a scos la vânzare, prin licitație, zeci de mașini cu prețuri variind între 1.200 lei, pentru un Volkswagen Lupo din 1999 și până la 61.000 lei, pentru un Jeep Grand Cherokee. În general, multe din vehiculele scoase de agenție la vânzare sunt Dacia Logan, una dintre mărcile preferate de multe dintre firmele din România, dar și de către șoferii români.