Mary Trump, nepoata lui Donald Trump: „El nu se va opri”. Ce planuri ar avea în continuare fostul președinte al SUA

08 ian. 2021
Mary Trump, nepoata lui Donald Trump:
Donald Trump și nepoata sa Mary L. Trump/ Foto: NBC Boston

Donald Trump a fost aspru criticat de mulți lideri importanți ai lumii pentru discursul său care a incitat mii de americani la ură și violență. Asaltul asupra Capitoliului, care s-a soldat cu moartea a cel puțin patru oameni și 14 polițiști răniți, a fost catalogat drept una dintre cele mai negre pagini ale democrației SUA, de după Războiul Civil.

În acest context, Donal Trump a publicat un nou mesaj video, în care este vizibilă o schimbare clară de abordare a situației prezente. Acesta s-a declarat „scandalizat de violenţa” creată de mai mulți susţinători de-ai săi care au invadat miercuri sediul Congresului SUA, șocând întreg mapamondul.

Un nou mesaj al lui Donald Trump pentru americani

„Tocmai am trăit alegeri intense şi emoţiile sunt puternice, dar trebuie să ne calmăm” a spus Donald Trump, care de două luni alimentează constant populația cu teoriii ale conspirației.

Acesta a dat asigurări că va avea grijă ca tranziția puterii să se desfășoare corect și deși discursul său se dorea a fi unul în care să-și recunoască oficial înfrângerea, fostul președinte nu a menționat că a pierdut alegerile.

„Aș dori să încep prin a vorbi despre atacul condamnabil asupra Capitolului Statelor Unite. La fel ca toți americanii, sunt revoltat de violența, nelegiuirea și haosul creat.

America este și trebuie să rămână întotdeauna o națiune a legii și ordinii. Manifestanții care s-au infiltrat în Capitol au pângărit sediul democrației americane. Cei care ați participat la acte de violență și distrugere, nu ne reprezentați țara.

Susținătorii lui Donald Trump au pătruns în Capitoliu pe 6 ianuarie. Foto: Sursa Foto: Profimedia

Acum Congresul a certificat rezultatele și noua administrație va fi inaugurată pe 20 ianuarie. Prioritatea mea este asigurarea unei tranziții de putere ordonate și fără probleme. Acest moment cere vindecare și împăcare.

Iar susținătorilor mei minunați, știu că sunteți dezamăgiți, dar vreau, de asemenea, să știți că drumul nostru incredibil este abia la început. Mulțumesc! Dumnezeu să vă binecuvânteze! Dumnezeu să binecuvânteze America!„, a transmis Donald Trump printr-un mesaj video.

Preşedintele ales Joe Biden, urmează să se mute la Casa Albă peste 13 zile, după ce Congresul i-a validat mandatul în ciuda atacului, care a avut loc miercuri.

Mary L. Trump crede că Donald Trump este mai disperat ca niciodată acum

Nepoata lui Donald Trump, Mary L. Trump, de profesie psiholog clinician, a publicat în iulie 2020 o carte despre unchiul său, cu titlul „Prea mult și niciodată destul: Cum a creat familia mea cel mai periculos om din lume”. Deși s-a încercat împiedicarea lansării, cartea a ajuns pe piață și a fost vândută în peste un milion de exemplare.

Mary este fiica fratelui cel mare al fostului preșesinte al SUA. În cele 240 de pagini, aceasta povesteşte evenimente la care a fost martoră în casa bunicilor ei din New York. „Ea descrie un coşmar format din traume, relaţii distructive şi un amestec tragic de neglijare şi abuz”, scriu cei de la editura sa.

Contactată de jurnaliștii de la Business Insider, la o zi după asaltul protestatarilor asupra Congresului SUA, Mary L. Trump a dezvăluit că nu a mai fost în contact cu nimeni din familia sa după ce a publicat cartea despre Donald Trump , dar este de părere că acum unchiul său este mai disperat ca niciodată, ținând cont de istoria sa ca narcisist.

„Nu poate accepta că a fost învins și nu se va opri”

„Donald crede că este imposibil ca el să piardă vreodată și că, indiferent ce se va întâmpla, el va ieși învingător la final, chiar dacă lucrurile arată altceva”, a spus Mary, care a completat că unchiul său  „Este din ce în ce mai disperat de faptul că literalmente nimic nu pare să funcționeze. Nu mai este nimic care să-l poată scoate din problema pe care o are acum (n.r. faptul că a pierdut funcția de președinte al SUA)”.

Mary L. Trump a spus că nu crede că unchiul ei este capabil mental să recunoască faptul că timpul său la Casa Albă se încheie cu adevărat. Dacă o va face, însă, ar putea fi deosebit de periculos.

„Acest lucru este împotriva a tot ceea ce a experimentat el vreodată în viața sa. Nu poate accepta că a fost învins și nu se va opri”, a mai spus Mary Trump, care insistă că unchiul său trebuie monitorizat și oprit din ceea ce ar urma să facă pentru că sigur are un plan. El nu poate accepta o înfrângere, a insistat aceasta.