Marcel Ciolacu a spus adevărul în direct. Pe cine va propune Klaus Iohannis premier după Congresul PNL

17 sept. 2021
Marcel Ciolacu a spus adevărul în direct. Pe cine va propune Klaus Iohannis premier după Congresul PNL
Sursa foto: presidency.ro

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, consideră că Guvernul Cîțu este „căzut”, indiferent de cum va decurge moțiunea de cenzură. În opinia sa „nu există altă soluție decât aceea a alegerilor anticipate” și a înaintat și ce propunere va face președintele Klaus Iohannis pentru funcția de premier.

Liderul PSD a vorbit într-o emisiune la postul de radio despre Klaus Iohannis și ce propunere va face președintele pentru funcția de premier, dacă moțiunea de cenzură va trece de Parlament.

„Părerea mea este că domnul Cîțu va fi propus din nou prim-ministru, după ce cade la votul privind noua schimbare a compoziției în interiorul guvernului, ori cade printr-o moțiune de cenzură. (…) PSD nu-i mai vrea nici pe cei de la USR. Dacă două guverne cad, se vor face alegeri anticipate. Care-i catastrofa să facem alegeri anticipate? Se reașază lucrurile. (…) Scurtezi campania, intri în cele 10 zile după ce se desemnează prim-ministrul și s-a terminat. (…) Nu mai vrem această coaliție”, a mai afirmat liderul social-democraților.

Marcel Ciolacu a amintit faptul că, la consultările cu președintele Klaus Iohannis, după alegerile parlamentare, a fost propus pentru funcția de premier, Alexandru Rafila, cu un guvern de uniune națională, dar șeful statului „a preferat să facă o improvizație care acum ne costă pe toți”.

Nu există altă soluție decât alegerile anticipate

Președintele PSD nu vede altă soluție decât alegerile anticipate după căderea Guvernului condus de Florin Cîțu, punctând că PSD nu dorește revenirea la putere a fostei coaliții, indiferent de cine va ocupa postul de premier.

„Din punctul meu de vedere, în acel moment nu există altă soluție decât alegerile anticipate. Nu vreau, nu mai există soluție. Se pot face. (…) În două săptămâni scurtezi perioada de campanie electorală, două săptămâni, și ai terminat. Nu ține de președinte, ține de Parlament și de premierii pe care o să-i desemneze președintele, categoric, e atributul lui. (…) Nu au ieșire decât prin alegeri anticipate. Chiar dacă se întorc la masă, va fi o alianță care peste două-trei luni va ajunge în același impas. Ei nu funcționează ca un guvern normal. (…) Pleacă Florin Cîțu. Rămân tot cu Turcan, cu Ghinea? Ce fac, se întorc înapoi USR-iștii? Vine înapoi Stelian?”, a mai susținut el.