Mănâncă minim o linguriță de orez în fiecare dimineață! Lidia Fecioru a explicat ce efecte miraculoase va avea în organism. Iată ce vei simți în doar câteva zile

18 ian. 2021
Mănâncă minim o linguriță de orez în fiecare dimineață! Lidia Fecioru a explicat ce efecte miraculoase va avea în organism. Iată ce vei simți în doar câteva zile
Lidia Fecioru. Foto: captură Antena 3

După grâu, orezul este cea mai importantă plantă alimentară, iar pentru asiatici este nelipsit de pe mese. Producția anuală depășește 500 de milioane de tone și reprezintă hrana a miliarde de oameni de pe planetă. Din păcate, de multe ori ajunge viciat în comerț, mai exact „îmbogățit” cu particule de plastic care nu sunt deloc sănătoase.

Așadar aveți mare grijă ce orez cumpărați și citiți de fiecare dată eticheta ca să știți exact ce consumați. Acest aliment extrem de popular și în România se găsește în magazine sub diverse sortimente: orez brun, orez basmati prefiert sau orez integral. Trebuie să știți și că cel decorticat (adică rafinat) este cel mai puțin hrănitor, deci de evitat.

Cum se prepară orezul pe care trebuie să-l mâncați dimineața pentru a vă detoxifia organismul?

Într-una din emisiunile sale de la Antena 3, Lidia Fecioru a explicat și ea cât de benefic poate fi orezul și a prezentat și un leac pe care ea îl consideră miraculos și asta pentru că face adevărate minuni în organism. În primul rând curăță intestinele, ajută la detoxifiere și implicit la slăbit, dar încetinește și procesul de îmbătrânire.

”O să vă dau un sfat împotriva îmbătrânirii și de întreținerea sănătății. Se ia orez atâtea linguri cu ce vârstă avem, se pun într-un borcan și turnăm apă clocotită peste. Îl lăsăm să se răcească, apoi băgăm la frigider. De dimineață scurgem apa și scoatem o lingură de orez cu vârf și îl punem la fiert în apă, 3-4 minute. Și apoi îl mâncăm.

Bobul de orez rămâne ca un cristal. Acest orez nu se absoarbe în stomac, ci în intestin și scoate de acolo toate rezidurile. Este foarte bun pentru a ne menține sănătoși și tineri. Mâncăm dimineața pe stomacul gol și să încercăm să nu mâncăm 3 ore ca să poată să acționeze. Mâncăm câte zile avem orez în borcan. E bun pentru detoxifiere și pentru slăbit”, a explicat Lidia Fecioru.

Masca pe bază de orez ajută la îndepărtarea petelor maronii și a pistruilor

Celebrul bioenergoterapeut a dat detalii și despre modul în care se poate scăpa de petele maronii de pe față sau de pistrui, folosindu-ne tot de orez.

„Se ia o lingură de orez, se pune într-un pahar cu apă timp de 12 ore. Apoi cu acea apă te speli pe mâini și pe pe față. Efectele vor fi unele extraordinare. Cei care au pete maronii, pistrui vor observa că acestea dispar. Același efect îl are și apa de orez fiert. O lași pe față jumătate de oră, după care te speli”, a mai spus specialista.

Masca de acest tip poate fi folosită cu succes pentru întreținerea tenului și pentru încetinirea procesului de îmbătrânire. Pielea va arăta mai curată, mai tonică și mai hidratată. Însă trebuie să repetați acest procedeu de mai multe ori pe săptămână pentru a vedea rezultatele.