Ludovic Orban, înlocuit de la șefia Camerei Deputaților. Cine-i va lua locul este o surpriză totală (SURSE)

11 aug. 2021
Ludovic Orban, înlocuit de la șefia Camerei Deputaților. Cine-i va lua locul este o surpriză totală (SURSE)
Ludovic Orban este acuzat de trădare de propriul partid

Ludovic Orban, actualul lider al liberalilor va demisiona din funcția de președinte al Camerei Deputaților în cazul în care pierde șefia partidului la Congresul PNL din septembrie. Această declarație, făcută chiar de el, a deschis drumul speculațiilor în rândul liberalilor despre cine i-ar putea lua locul. Cei din PNL ar avea deja două scenarii în acest caz, conform unor surse liberale.

Subiectul este însă evitat în public de Florin Cîțu și cei care îl susțin pentru a nu fi acuzați de vendete personale, au spus sursele liberale pentru stiripesurse.ro. Liberalii care-l susțin pe Orban abia așteaptă acest lucru pentru a-l acuza pe actualul premier că vrea să distrugă, nu să construiască.

„E posibil să fie și un măr otrăvit din partea lui Ludovic, ca să declanșeze în echipa Cîțu o luptă pentru șefie la Camera Deputaților și să provoace o falie”, au spus sursele din PNL despre declarația lui Orban privind demisia pentru sursa citată.

S-au discutat două scenarii în PNL

În PNL ar fi fost discutate două scenarii în cazul în care se adeverește declarația actualului lider, Ludovic Orban. În cazul primului scenariu, PNL va păstra conducerea Camerei Deputaților. Astfel, sunt vehiculate cel mai des numele ministrului Muncii, Raluca Turcan, și fostului lider al deputaților PNL, Florin Roman. În ceea ce o privește pe Raluca Turcan, există însă semne de întrebare, pentru că o plecare din Guvern „nu ar da bine”.

Pe listă s-ar mai afla și fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru care „are o imagine bună”, deputatul Dan Vîlceanu, care este un apropiat al premierului Florin Cîțu. În cazul lui Vîlceanu însă, acesta ar putea fi mai degrabă desemnat ministru la Finanțe. O altă variantă ar mai fi Cătălin Predoiu, doar în cazul în care ar fi agreat de Cotroceni.

În fine, al doilea scenariu pe care liberalii îl iau în calcul este un schimb cu partenerii de guvernare. În acest caz, USR PLUS ar lua șefia Camerei Deputaților, iar PNL șefia Senatului. Cel mai probabil, în acest caz urmașul lui Orban va fi Dan Barna, mai spun sursele citate.