Ludovic Orban are o propunere pentru USR-PLUS. Ar fi trădarea anului în politică

03 sept. 2021
Ludovic Orban are o propunere pentru USR-PLUS. Ar fi trădarea anului în politică

Mai este foarte puțin timp până când liberalii își vor alege un nou președinte. Florin Cîțu este în continuare principal favorit la funcție, dar ultimele evenimente au tulburat puternic apele în PNL. Practic România traversează o nouă criză politică, după demiterea lui Stelian Ion din fruntea ministerului Justiției.

Liberalii așteaptă o soluție salvatoarea de la Klaus Iohannis, care momentan nu a venit cu nicio idee genială prin care echipa Florin Cîțu să iasă învingătoarea din această ecuație. Cei de la USR-PLUS spun că nu-l mai vor în funcție pe actualul premier și vor vota o moțiune de cenzură împotriva lor.

Ludovic Orban refuză în forță

Miza reală o reprezintă proiectul Anghel Saligny, care înseamnă bani repartizați în teritoriu pentru dezvoltare. Pe de altă parte Vlad Voiculescu și echipa lor vor înființarea unei agenții în cadrul ministerului Sănătății prin care să gestioneze 10 miliarde de euro și să dețină controlul asupra spitalelor.

Florin Cîțu refuză și de aici scandalul monstru. Ludovic Orban apare și el în acest peisaj semi-dramatic și vine cu o soluție. Practic sugerează că ar putea redeveni el premier și că va negocia cu cei de la USR-PLUS. Este cunoscut faptul că și în trecut actualul președinte al PNL le-a cedat cele mai importante ministere.

Așadar Ludovic Orban este dispus din nou la un compromis, pe care se pare că cei din spatele lui Klaus Iohannis nu-l doresc sub nicio formă. Cine va câștiga această bătălie rămâne de văzut.

Propunerea lui Ludovic Orban pentru USR-PLUS

”Am susținut încă din luna ianuarie, în mod repetat, în ședințele Coaliției necesitatea adoptării PNDL 3 în cursul acestui an. Pledoaria mea s-a lovit de rezistența multor colegi din coaliție care la început au tratat acest subiect la „și altele”.

Treptat am reușit să conving partenerii de Coaliție să ajungem la discuții aplicate și chiar la aprobarea de principiu a lansării acestui nou program de investiții locale.

Din păcate, acest subiect a fost transformat în temă de campanie în competiția internă pe care o avem în Partidul Național Liberal. Toți primarii PNL cu care am discutat realizează că o condiție esențială pentru ca acest program de investiții să fie o reușită este aceea de a avea continuitate la guvernare pentru a putea implementa noi în mod corect și eficient acest program. Ruperea coeziunii coaliției pune un serios semn de întrebare cu privire la acest deziderat.

Am convingerea că puteam adopta în timp util acest program și fără a provoca un conflict în coaliție.

Odată cu adoptarea de către Guvern a Ordonanței de Urgență care lansează programul, pe care o susțin, obiectivul meu ca președinte al Partidului Național Liberal este acela de a menține Coaliția și de a conserva și întări poziția PNL de principal partid de guvernământ pentru a putea susține investițiile în infrastructură care vor fi realizate de primarii și președinții noștri de consilii județene.”, a transmis Ludovic Orban.