Lista neagră a premierului Florin Cîțu. Miniștrii care ar putea fi demiși: nume surpriză pe listă

30 iul. 2021
Lista neagră a premierului Florin Cîțu. Miniștrii care ar putea fi demiși: nume surpriză pe listă
Sursa foto: Facebook

Premierul Florin Cîțu este nemulțumit de anumite ministere care au cerut bani la începutul anului, dar au proiecte pentru care execuția bugetară este aproape zero. Două ministere au ieșit în evidență, după ce Cîțu a lansat critici la adresa miniștrilor Cătălin Drulă și Adrian Oros.

„Sunt 38 de miliarde cerute de ministere la rectificare. Sunt solicitări exagerate pe toate ministerele. Noi vrem să reducem deficitul, nu să îl creștem. Dar vom aloca acolo unde sunt sigur că vor fi cheltuiți banii. Rectificarea pornește de la execuție, iar execuția cam pe toate ministerele este sub ce trebuia să fie la jumătatea anului”, a declarat premierul.

Florin Cîțu a precizat că situația execuției bugetare urmează să fie prezentată și va trimite propunerea de rectificare fiecărui ministru în parte.

„Voi prezenta situația si vom trimite către ministere propunerea ministerului Finanțelor. Nu sunt foarte multe ministere care au cheltuit banii”, a mai spus prim-ministrul.

Ministrul Transporturilor și Agriculturii, luați la țintă de premier

În ceea ce privește proiectele din buget care au execuție aproape zero, premierul a răspuns: „Sunt proiecte de investiții. Sunt și la Transporturi câteva proiecte. Mă interesează să nu ne batem joc de banii românilor. Execuția proastă este ca și cum ne-am bate joc de banii românilor.”

Acesta i-a răspuns și vicepremierului Dan Barna, care a spus că „lucrurile arată bine” pentru ministerele USR PLUS în ceea ce privește execuția bugetară.

„Nu suntem în guvern să ne protejam colegii”, i-a transmis Cîțu, conform Digi24.

Programele lui Dragnea nu mai rămân în buget

Întrebat dacă miniștrii care nu au cheltuit banii vor fi vizați de o remaniere, premierul a spus că aceștia „au o bilă neagră” și urmează să vadă cum va fi îmbunătățită situația.

„Au o bilă neagră dar nu înseamnă că vor avea o altă decizie. Vom vedea cum putem îmbunătății situația”, a mai declarat Florin Cîțu.

Premierul l-a criticat și pe ministrul Agriculturii Adrian Oros, pentru că nu a scos din buget „programele aprobate de Dragnea”.

„La ministerul Agriculturii aș vrea să văd că programele aprobate de Dragnea nu mai rămân în buget. Aștept încă acest lucru. Sunt multe programe care nu dau rezultate”, spune Florin Cîțu.