iPhone 13 face deja senzație! Cât costă un telefon de acest tip? Prețurile sunt de-a dreptul rezonabile

24 sept. 2021
iPhone 13 face deja senzație! Cât costă un telefon de acest tip? Prețurile sunt de-a dreptul rezonabile
Noile iPhone 13 și iPhone 13 mini. Sursa foto: Apple

Gigantul american nu pare deloc îngrijorat de numărul „ghinionist” pe care noul iPhone îl poartă în denumire și se așteaptă la vânzări foarte bune. Asta, în ciuda faptului că noul dispozitiv nu vine cu prea multe schimbări, cel puțin în ceea ce privește aspectul fizic.

Chiar dacă la prima privire noul iPhone 13 nu vine cu mari diferențe față de vechea generație, realitatea nu stă chiar așa. În primul rând, are o baterie mai mare, la fel și iPhone 13 mini. De asemenea, ecranele ambelor terminale sunt diferite, oferind o luminozitate cu 28% mai mare. Utilizatorii se pot astfel aștepta la aproximativ 2,5 ore suplimentare de utilizare pentru iPhone 13 și 1,5 ore pentru iPhone 13 mini, spun reprezentanții Apple.

Dacă bateria și ecranul mai luminos sunt vești bune, trebuie menționat că cei care se așteptau la un ecran mai mare pentru noile smartphone-uri s-au înșelat. Acestea vor rămâne în continuare la 6,1 inch pentru iPhone 13 și 5,4 inch pe iPhone 13 mini.

Upgrade la camere și tehnologia 5G

Noul iPhone va beneficia de cel mai recent procesor, A15 bionic, un cip fabricat la tehnologia de 5nm despre care Apple spune că este cu 50% mai rapid decât ce are în prezent concurența. În privința camerelor, noul telefon va avea un senzor nou, fiind de altfel cel mai mare senzor pe care Apple l-a pus vreodată într-un sistem cu două camere. Noul model va beneficia și de stabilizare optică a imaginii la fel ca iPhone 12 Pro Max de anul trecut.

Suportul pentru tehnologia 5G a fost, de asemenea, extins pe noile modele. iPhone 13 va funcționa astfel la mai mulți operatori. Apple spune că până la finalul anului tehnologia 5G va funcționa pe dispozitivele sale la 200 de operatori din 60 de țări.

Apple a anunțat și prețurile pentru noile modele de telefoane. Astfel, iPhone 13 mini începe de la 699 de dolari, în timp ce iPhone 13 începe de la 799 de dolari. În cazul ambelor smartphone-uri capacitatea de stocare începe de la 128GB, dublu față de anul trecut. Culorile în care acestea vor fi disponibile sunt negru, argintiu, roșu, albastru și un nou finisaj roz. Telefoanele vor fi disponibile începând din 24 septembrie.