Începe vaccinarea împotriva COVID-19. Primele camioane care transportă vaccinul sunt deja pe drum

Începe vaccinarea împotriva COVID-19. Primele camioane care transportă vaccinul sunt deja pe drum
Experții susțin că vaccinul este eficient și contra mutațiilor

Marea Britanie a devenit prima țară din lume care a aprobat folosirea vaccinului împotriva COVID-19, produs de Pfizer/BioNTech.

Autoritatea care reglementează în Marea Britanie vaccinul, MHRA, susține că vaccinul Pfizer este sigur, astfel încât vaccinarea va începe în câteva zile pentru grupurile cu prioritate ridicată.

Marea Britanie a comandat deja 40 de milioane de doze, ia

Autoritatea de reglementare britanică MHRA spune că vaccinul, care oferă o protecție de până la 95% împotriva COVID-19, este sigur, iar imunizările ar putea începe în câteva zile pentru persoanele din grupuri cu prioritate ridicată, transmite Mediafax.

Marea Britanie a comandat deja 40 demilioane de doze – suficient pentru a vaccina 20 de milioane de oameni. Primele camioane care transportă vaccinul au părăsit deja Belgia și se află pe drum spre Marea Britanie.

Sfârșitul pandemiei este aproape

Secretarul pentru sănătate, al Marii Britanii, Matt Hancock, a afirmat că sfârșitul pandemiei este acum „la vedere”, în timp ce Boris Johnson a declarat că „(vaccinul n.red.) ne va permite să ne revendicăm viața și să punem economia în mișcare din nou”.

Există totuși o confuzie din ce în ce mai mare cu privire la ce grupuri vor primi primele doze. Comitetul mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI) și-a publicat astăzi lista de priorități Covid-19, sfătuind ca bătrânii din cămine și personalul care îi tratează pe aceștia să fie primii în linie care vor fi vaccinați.

Cu toate acestea, oficialii britanici susțin că nu pot promite că primele doze din vaccin vor merge către căminele de bătrâni, afirmând că acest lucru va fi sau nu posibil depinzând de implementare.