Frații Dedeman mai dau un tun! Ce și-au cumpărat de 50 de milioane de euro

19 aug. 2021
Frații Dedeman mai dau un tun! Ce și-au cumpărat de 50 de milioane de euro

Frații Pavăl, fondatorii retailerului de bricolaj Dedeman, se pare că au dat din nou lovitura, de această dată pe piața imobiliarelor. Cei doi au încheiat un acord cu un dezvoltator imobiliar din Belgia pentru un complex de birouri din Capitală. 

Acordul, încheiat între Paval Holding, companie deținută de cei doi frați și dezvoltatorul imobiliar din Belgia, Atenor, vizează vânzarea filialei din România a dezvoltatorului belgian. Compania respectivă deține complexul de birouri „Dacia One”, situat în centrul istoric al Bucureștiului, la intersecția Bulevardului Dacia cu Calea Victoriei. Acordul este programat pentru sfârșitul lunii septembrie 2021 și, conform Atenor, această tranzacție se ridică la aproximativ 50 milioane de euro.

Proiectul clădirii de birouri cuprinde două imobile: prima este o clădire clasificată ca fiind monument istoric și are 1.500 mp și a doua, o clădire nouă, are 13.500 mp. Printre chiriași se numără ING Tech, Nöerr și ESS, clădirea fiind pre-închiriată în totalitate.

Proiectul Dacia One cumpărat de frații Pavăl.

Fondul de investiții Paval Holding, controlat de cei doi antreprenorii români Dragos și Adrian Pavăl, fondatorii magazinului de bricolaj Dedeman, a ocupat, cu doar trei angajați, prima poziție în clasamentul celor mai profitabile companii din România în 2020, potrivit datelor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului.

Achiziții în Cluj și București

Frații Pavăl nu sunt la prima achiziție imobiliară, iar această nouă clădire crește portofoliul companiei pe segmentul imobiliar și se apropie de pragul de 500 de milioane de euro. Ei au cumpărat clădiri de birouri în București și Cluj-Napoca și au un parteneriat pe segmentul logistic cu omul de afaceri Ionuț Dumitrescu. Proprietarii Dedeman au plătit 200 de milioane de euro pentru cele trei clădiri din proiectul „The Bridge” din București și 120 de milioane de euro pentru complexul „The Office” din Cluj-Napoca, scrie economica.net.

Belgienii de la Atenor sunt la al doilea proiect vândut anul acesta, după ce în 28 iulie, au vândut către Adventum Group, un fond de investiții înregistrat în Malta, campusul „Hermes Business” situat în nordul Bucureștiului și care are o suprafață de 75.000 mp.

Atenor Group, listat la bursa din Bruxelles, activează în sectorul dezvoltării imobiliare globale de peste 28 de ani și a finalizat recent mai multe proiecte imobiliare în Belgia, Luxemburg și Ungaria. Din 2007, compania a pus bazele prezenței sale în Europa Centrală, concentrându-se pe piața din România și Ungaria.