Florin Cîțu surprinde în plin scandal politic. Ce a declarat despre Ivan Patzaichin. Marele campion a murit la 71 de ani, fără ca nimeni să știe că era bolnav

05 sept. 2021
Florin Cîțu surprinde în plin scandal politic. Ce a declarat despre Ivan Patzaichin. Marele campion a murit la 71 de ani, fără ca nimeni să știe că era bolnav

Ivan Patzaichin a murit la doar 71 de ani. Marele campion al României era bolnav de mai mult timp, dar a ascuns acest lucru. Acesta s-a tratat și a încercat să ducă un regim de viață sănătos pentru a-și prelungi viața.

Din păcate, sportivul care a scris istorie pentru țara noastră a fost învins de această boală incurabilă, care a recidivat. El a stat înternat trei luni la Spitalul Elias, dar în ultima lună starea lui se agrava mult. El sufera de cancer pulmonar, care se extinsese și la organele digestive.

Premierul Florin Cîțu, chiar dacă se află în mijlocul unei crize politice și ar putea fi acuzat că încearcă să-și facă campanie pe seama imaginii marelui canoist, a transmis un mesaj legat de plecarea acestuia spre cele veșnice.

Mesajul lui Florin Cîțu despre Ivan Patzaichin

„O veste extrem de tristă, astăzi! Multiplu campion olimpic, mondial şi european, Ivan Patzaichin a fost unul dintre cei mai mari sportivi pe care i-a avut România. Îţi mulţumim pentru tot ce ai făcut pentru sport şi pentru România!”, a transmis premierul Florin Cîțu, printr-un mesaj postat pe Facebook.

El a mai scris și „Drum lin, Ivan Patzaichin”.

Marele campion al României are în palmares 4 titluri olimpice și trei medalii de argint la Jocuri. În plus are zeci de medalii europene și mondiale. A luptat enorm cu boala și nu a dorit să spună public prin ce suferință trece. Astăzi familia și milioane de români îl plâng. Avea doar 71 de ani.