Florin Cîțu i-a cerut demisia unui ministru cheie al USR-PLUS. Ce semnal a dat imediat președintele Klaus Iohannis

16 aug. 2021
Florin Cîțu i-a cerut demisia unui ministru cheie al USR-PLUS. Ce semnal a dat imediat președintele Klaus Iohannis
Florin Cîțu și Dan Barna

Este război total în coaliția de guvernare. PNL și USR-PLUS nu par să se înțeleagă deloc. Aceștia par mai degrabă în opoziție și duc o luptă surdă, unii împotriva celorlalți. După forțarea plecării lui Vlad Voiculescu, din fruntea ministerului Sănătății, un al lider USR-PLUS este vizat de remaniere.

Conform mai multor surse, Florin Cîțu i-a cerut demisia lui Stelian Ion, ministrul Justiției, chiar înainte de vacanța parlamentară. Președintele Klaus Iohannis a ținut să întărească decizia premierului și a spus public că este nemulțumit de activitatea acestuia.

Florin Cîțu și Klaus Iohannis îl vor demis pe Stelain Ion

Doar că surpriză. Cei din USR-PLUS nu mai cedează atât de ușor, mai ales că nu sunt singurele nume vizate de remaniere. Nici Cătălin Drulă de la Transporturi și nici Cristian Ghinea de la Fonduri Europene nu o duc prea bine.

Stelian Ion l-a sfidat pe Klaus Iohannis în momentul în care a dat drumul la concursurile pentru funcții de conducere din parchetele fără consultare. Acum acesta continuă să aibă un punct de vedere puternic. El spune că de fapt partenerii de coaliție „trag frâna de mână” la Ministerul Justiției, adică mai exact Florin Cîțu.

Stelian Ion ripostează. Planul USR-PLUS

„Eu am observat un fel de strategie, aşa… Am observat la mai multe ministere, nu doar la Ministerul Justiţiei, că s-a tras uneori frâna de mână, fără să se observe foarte evident şi de aceea cred că e foarte importat să explicăm oamenilor ce avem de gând să facem, ce proiecte sunt, care sunt gata, care nu sunt gata, dacă nu sunt gata de ce nu sunt gata. În ciuda faptului că unii şi-ar dori, probabil, remanierea unora dintre miniştrii USR-PLUS, lucrul ăsta nu o să se întâmple, nu o să se întâmple aşa uşor cum şi-ar dori acele persoane, pentru că este vorba de o coaliţie şi coaliţia are nevoie de sprijin şi sprijinul s-a dat inclusiv prin votul USR-PLUS în Parlament”, a declarat Stelian Ion la Digi 24.

Acest conflict care stătea să explodeze în mass media a fost acoperit de scandalul arestării lui Florin Cîțu în SUA. Conform surselor VoceaBanilor.ro, Vlad Voiculescu ar fi furnizat informația către presă, prin intermediul unor terți, dar toți liderii USR-PLUS au știu despre aceasta. 

Președintele Klaus Iohannis continuă să-l susțină pe premier, dar nu și pe Stelian Ion, așa că în curând s-ar putea să avem parte de noi demiteri în Guvern.