Florin Cîțu a spus dacă Orban va fi dat afară din PNL: „Aici nu este vorba despre domnul Orban, este vorba despre…”

08 sept. 2021
Florin Cîțu a spus dacă Orban va fi dat afară din PNL:

Ludovic Orban își joacă întreaga carieră politică. Întrebat dacă a mai comunicat cu președintele Klaus Iohannis, acesta a refuzat să răspundă, dar jurnaliștii au concluzionat că nu. Șeful statului îl vrea pe Florin Cîțu în fruntea PNL, dar și la conducerea Guvernului.

Ludovic Orban, din postura de președinte al Camerei Deputaților, a fost cel care a dat drumul moțiunii de cenzură depuse de USR-PLUS și AUR, deși PSD nu s-a prezentat în Parlament pentru a fi cvorum.

În acest context, actualul președinte al PNL este acuzat că și-ar fi trădat propriul partid. Întrebare care stă pe buzele tuturor este dacă el va fi dat afară sau nu din formațiunea unde activează de peste 20 de ani.

Va fi dat afară Orban din PNL?

Florin Cîțu nu a dat un răspuns cert, dar acesta a sugerat practic că Orban s-a exclus singur din familia liberală prin gesturile sale.

„Aici nu este vorba despre domnul Orban, este vorba despre membri PNL, este vorba despre paralamentarii PNL care sunt acolo pentru că au fost votați pe listele PNL. Din punctul meu de vedere este inadmisibil să faci vreun demers, oricare ar fi el, pentru a-ți da jos propriul guvern. Doar PSD face asta și văd că și USR a copiat această metodă”, a declarat premeirul.

Acesta a mai adăugat și că momentan nu s-a discutat subiectul schimbării lui Ludovic Orban de la președinția Camerei Deputaților. Dar sursele VoceaBanilor.ro susțin că liberalii ar fi decis ca acesta să fie lăsat să demisioneze singur după ce va pierde fotoliul de lider al PNL la Congresul din 25 septembrie.