Efectele tămăduitoare ale argilei. Ce afecțiuni tratează și cum poate fi folosită în fiecare zi

24 feb. 2021
Efectele tămăduitoare ale argilei. Ce afecțiuni tratează și cum poate fi folosită în fiecare zi
Argilă pudră

Probabil ai mai auzit până acum câte ceva despre argilă. Multe persoane o folosesc pentru a avea un ten mai catifelat și luminos, însă dincolo de beneficiile externe pe care le are, argila este un adevărat medicament natural pentru organismul nostru.

Încă din cele mai vechi timpuri se știa că persoanele care consumă argilă sunt ferite de boli grave. De asemenea, în Primul Război Mondial, mulți soldați erau tratați cu argilă, sau cu plasturi de argilă, care erau extrem de eficiente la vremea aceea.

Ce afecțiuni poate trata argila

În cazul în care nu știai până acum, argila poate vindeca durerile în gât. Tot ce trebuie să faci este să dizolvi o jumătate de linguriă de argilă într-un pahar cu apă. Amestecul obținut trebuie folosit pentru a-ți clăti gâtul, apoi asgiură-te că îți pui un prosop cald peste zona afectată.

Pentru a da roade, tratamentul trebuie aplicat de două ori pe zi, până când durerile vor dispărea definitiv.

Alergiile nu se pot ascunde nici ele de efectele argilei. Persoanele care suferă de această afecțiune trebuie să dizolve o linguriță de argilă într-un pahar pe apă de două ori pe zi. Mare atenție însă, doza se mărește cu câte o linguriță, iar tratamentul trebuie aplicat timp de două luni, cu o lună pauză.

Efectul argilei asupra durerilor de cap

Gastrita poate fi și ea tratată cu argilă. La fel ca și în cazul celorlalte probleme, se bea o lingură de argilă dizvolvată în apă, însă doar odată pe zi. Doza se va mări treptat, iar tratamentul trebuie ținut timp de o lună de zile pentru efecte pe termen lung.

Dacă te confrunți cu dureri de cap, tot argila te salvează. Ea este recomandată atât pentru tratamentul intern cât și extern. Poți lua o linguriță de pudră de argilă dizvolată într-un pahar de apă caldă, de două ori pe zi, timp de două săptămâni.

De asemenea, dacă vrei să rezolvi problema extern, poți pune comprese cu argilă pe zonele afectate, în timpul nopții.

Poți avea o piele mai fină

Pe lângă faptul că trataează nenumărate afecțiuni interne, argila este arma perfectă pentru înfrumusețarea corporală. Ea diminuează ridurile și catifelează pielea.

Se aplică în combinație cu ulei de măsline pe față, timp de 30 de minute, de două ori pe săptămână. Vei rămâne uimită de efectele sale miraculoase. Mare atenție însă de unde o cumperi. Asigură-te că argila pe care o aplici pe ten sau pe care o consumi este achiziționată din surse sigure.