Dramă totală pentru pensionari. S-a aflat ce se întâmplă cu majorarea pensiilor

27 feb. 2021
Dramă totală pentru pensionari. S-a aflat ce se întâmplă cu majorarea pensiilor

Pensionarii din România sunt puși la încercări grele. Majorarea promisă în toamna anului 2020 nu a fost nici pe departe procentul la care ei se așteptau, iar acum, odată cu publicarea noului buget, este clar că nici în următorii ani pensionarii nu vor mai primi nimic.

Bogdan Chireac a mărturisit că România se află într-o perioadă de stagnare economică, iar veniturile bugetarilor, dar și ale pensionarilor sunt influențate direct de acest aspect.

Cele mai mici pensii din Europa

Toată lumea știe că România se numără printre țările cu cele mai mici pensii și salarii din Europa. Bogdan Chireac a declarat că dacă Produsul Inters Brut nu va crește, iar țara nu va fi dezvoltată, din păcate, România nu va depăși acest impas și va rămâne la coada clasamentului.

Cum se explică tăierea pensiilor speciale? Bogdan Chireac o vede precum o aberație. Potrivit acestuia, pensiile tăiate reprezintă doar 1% din pensiile speciale încasate în România, însă puterea stă doar în mâinile Guvernului. Doar el poate să să schimbe ceva.

”Știm cu toții că avem printre cele mai mici pensii din Europa, dar asta și fiindcă salariul este cam tot pe acolo, salariul pe care îl ia omul aflat încă în câmpul muncii. Dacă nu crește pe bune Produsul Intern Brut, dacă nu se dezvoltă țara, pensiile pe contributivitate nu vor crește. Lăsăm deoparte pensiile speciale care merg pe o altă lege.

O prevedere politică, în afară de aberația asta de au tăiat pensiile aleșilor, 1% din pensiile speciale, altceva nu o să mai vedem. Totul ține de cei aflați la putere în acest moment”, a mărturisit acesta.

Când vor crește pensiile

Bogdan Chireac a mai declarat că nu se știe exact când vor crește pensiile, însă un lucru este cert. Nu vor crește nici în 2021 și este greu de crezut că ar putea crește în 2022. În aceași situație se încadrează și salariile bugetarilor.

Drama pensionarilor se va întinde pe ani de zile, iar Guvernul este singurul care ar putea rezolva această chestiune, a mai spus Chireac.

”Eu nu cred că vor crește pensiile anul acesta. Greu de crezut că vor crește semnificativ anul viitor. Cred că nici salariile nu au de unde să crească. Deci ne aflăm într-o perioadă de stagnare economică și vom sta mult acolo, văzând ce se întâmplă în actualul Guvern ”, a mai declarat el.