Drama ascunsă trăită zilnic de Florin Cîțu. Gestul cu care premierul a impresionat pe toată lumea

12 iun. 2021
Drama ascunsă trăită zilnic de Florin Cîțu. Gestul cu care premierul a impresionat pe toată lumea
Florin Cîțu

Despre viața personală a lui Florin Cîțu se știu extrem de puține. Un CV mai vechi al acestuia arată că actualul premier ar fi fost căsătorit la un moment dat, dar acum figurează ca singur.

Nici despre familia lui nu s-au știut prea multe lucruri. Florin Cîțu provine dintr-o familie simplă, iar copilăria lui nu a fost una tocmai ușoară. În urmă cu aproximativ o săptămână, mama premierului a murit din cauza cancerului la plămâni. Femeia s-a chinuit mult timp cu această boală cruntă, dar nimeni nu se aștepta ca sfârșitul să vină atât de rapid.

Dramă imensă pentru Florin Cîțu

Florin Cîțu și-a dorit să-i fie alături, dar obligațiile politice l-au oprit să petreacă timp cu ea, iar asta l-a măcinat mult în ultima perioadă. Vestea tragică a primit-o în timp ce se afla în Maramureș. Tatăl său, Vasile Cîțu povestea că el nu este fericit că fiul său este premier pentru că nu mai are timp să stea pe acasă deloc.

Părinții premierului locuiau într-un sat din județul Vâlcea și erau apreciați de comunitatea locală. În podcastul lui Mihai Morar, Florin Cîțu a povestit pentru prima dată despre familie și despre locul în care a copilărit, cătunul Tulei, din comuna Golești.

„Ai mei au fost puțin mai relaxați și îmi spuneau „vreau să faci treabă la acele materii, spune-mi care sunt”. Au fost engleză, matematică, fizică, cam aici ne opream. Mergeam la țară, părinții mei ne trimiteau la țară la muncă în fiecare vacanță. Și cum era ultima zi de școală, eram în autobuz și seara eram la țară.

Gestul cu care Florin Cîțu a impresionat pe toată lumea

Primul lucru pe care îl făceam, mă uitam cu fratele meu și vărul meu în calendarul ortodox să vedem când e cruce cu roșu. Atunci nu mergeai cu vacile, nu munceai, nu făceai nimic. Mergeam la pește cu sapa pentru că așa deviam râul și peștele rămânea. (…) Sunt multe momente frumoase și făceam multe prostii. (…) Familia mea este acolo, merg acolo cu plăcere. Este un loc uitat de lume, este un drum îngrozitor, sunt trei case pe un deal și vreo cinci pe alt deal, dar e fantastic”, a povestit premierul.

Florin Cîțu a fost devastat de moartea mamei sale, dar și-a continuat programul politic. Acesta a ales, însă să poarte doliu, un gest rar la bărbați, cu care a impresionat multă lume. Deși premierul continuă să dea declarații presei, tristețea din privirea lui este vizibilă pentru toată lumea.

Politicianul regretă că nu a fost alături de mama lui în ultimele zile de viață.